Navigácia

  • Deň učiteľov

    Na Slovensku a v Česku oslavujeme Deň učiteľov od roku 1955.  28. marec pritom nie je náhodný. V tento deň si totiž pripomíname výročie narodenia Jana Amosa Komenského.

    V rámci odborného výcviku učebného odboru manikér-pedikér si žiačky pre svojich učiteľov pripravili príjemné prekvapenie. Poďakovaním učiteľom za ich náročnú, avšak krásnu prácu bolo ošetrenie rúk. Žiačky II.C Kristína Juročková, Marianna Kačuriková a Štefánia Ištoňová vykonávali úkony peeling, masáž rúk a maska na ruky.

    Je nám potešením, že učitelia využili tento malý darček ako poďakovanie. Ich úsmev pri vykonávaní úkonov nás zase presvedčil o tom, že robíme správnu vec.

    Budeme sa tešiť na ďalšie projekty v 3 - ročnom učebnom odbore manikér- pedikér.

    MOV Bc. Zuzana Štalmachová 

  • Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024

    "Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024: Spoločne darujeme lásku a pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú!"

    Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024 oslovilo srdcia a spojilo ruky všetkých, ktorí cítili povinnosť a túžbu prispieť k dobrej veci. Dňa 22. marca 2024 sa naša škola stala súčasťou tejto skvelej charitatívnej udalosti, ktorá mala za cieľ pomôcť ľuďom pod heslom: "Daruj niečo zo svojho nákupu rodinám v núdzi".

     

    V predajniach sa zhromažďovali potravinové dary a saleziánsky dobrovoľníci s nadšením a oddanosťou vyzbierali množstvo krabíc s jedlom, ktoré neskôr boli distribuované medzi tých, ktorí ich najviac potrebovali. Tento akt solidarity a lásky k blížnemu bol úžasným prejavom ľudskosti a starostlivosti.

     

    Majsterky odbornej výchovy Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove, pani Monika Mochnacká a pani Nataša Balaščáková, spolu so žiakmi učebného odboru hostinský, pripravili výnimočnú pochúťku – bravčový guľáš a domáci chlieb, ktorými pohostili dobrovoľníkov Saleziánskeho kila. Ich práca a oddanosť prispeli k úspechu celej udalosti.

     

    Osobitné poďakovanie patrí aj majstrovi odbornej výchovy Bc. Michalovi Hankovi, ktorý aktívne pomáhal s rozvozom krabíc rodinám, ktoré to najviac potrebovali. Jeho úsilie a angažovanosť boli nenahraditeľným príspevkom k realizácii tohto charitatívneho podujatia.

     

    Vedenie našej školy si zaslúži veľké uznanie za podporu a povzbudenie pri tejto udalosti, ktorá nám pripomenula silu spoločenstva a dôležitosť pomáhať tým, ktorí sú v núdzi. Takéto aktivity posilňujú našu školskú rodinu a formujú z nás lepších ľudí. Budeme sa tešiť na ďalšie príležitosti, pri ktorých môžeme spoločne prispieť k dobru nášho okolia a komunity.

     

    (autor textu: MM)

  • Kráľovná disco párty 70 - te roky

    Dňa 22.3.2024 sa aj na našej Súkromnej strednej odbornej škole služieb konalo triedne kolo v dekoratívnom líčení na tému "Kráľovná disco párty 70 - te roky. Naše študentky z 2.ročníka v študijnom odbore kozmetik sa tejto súťaže zúčastnili, overili si svoje zručnosti, kreativitu, celkovú vizáž, dodržiavanie správneho technologického postupu. Bol to pre nich zaujímavý a prínosný deň.

    1.miesto získala Klaudia Švirková

    2. miesto získala Patrícia Juríčková

    3.miesto získala Katarína Kašperová

    Ďakujeme študentkám v študijnom odbore kozmetik za účasť a snahu. Po Veľkej noci sa môžete tešiť na ďalšiu súťaž, tento raz to budú študentky 3.ročníka v študijnom odbore kozmetik.

  • Edukačný deň v učebnom odbore kaderník

    Dňa 25.03.2024 sa žiačky 2. ročníka učebného odboru kaderník zúčastnili edukačného dňa. Edukačný deň bol rozdelený na dve časti.

    V prvej časti edukačného dňa si pre žiačky pripravila vyučujúca Mgr, Miroslava Pollaková zaujímavú prezentáciu na tému Poškodenie a regenerácia vlasov. Po prezentácii žiačky vypracovávali pracovné listy, ktorými si upevnili svoje vedomosti. Po teoretickej časti žiačky pracovali s mikroskopom, kde mohli naživo vidieť a pozorovať štruktúru svojho vlasu, aby vedeli posúdiť, ako vplýva farbenie a melírovanie na štruktúru vlasu. Potom  nasledoval workshop, v ktorom žiačky využili svoje vedomosti a znalosti nielen z vyučovania, ale zo samotnej odbornej praxe, ktorú majú pod vedením majsterky Bc. Beáty Šaryovej. Dievčatá si rozrábali farby na vlasy s rôznymi koncentráciami peroxidu vodíka – 3%, 6% a 9%. Namiešané farby s rôznymi koncentráciami nanášali žiačky na pramienky vlasov. Nasledovala  kontrola účinku rovnomernosti nanesenia farby a počas doby pôsobenia farby, ktorá je 20 až 40 minút, sme kontrolovali účinok farby. Po uplynutí doby pôsobenia farby, žiačky umyli vlasy, vysušili ich a následne sme si  vysvetlili účinky peroxidu vodíka s rôznymi koncentráciami. Následne si žiačky pripravili domáce masky na vlasy, aby reálne videli, prečo je používanie masiek na vlasy dôležité, hlavne po chemických zásahoch do štruktúry vlasu, ako je farbenie a odfarbovanie vlasov a tiež samotný melír.

    Žiačkam sa edukačný deň veľmi páčil, pretože si mohli viacej osvojiť svoje teoretické vedomosti o farbení vlasov a regenerácií vlasov prostredníctvom prezentácie v kombinácii s pracovnými listami a workshopmi, ktoré boli pre ne pripravené. Žiačkam bol tak ponúknutý zaujímavý zážitok z učenia, ktorý bolo vidno, pretože sa  aktívne zapájali, porozumeli a hlavne zapamätali si učivo.

    Každá žena si zakladá na svojich vlasoch a svoje vlasy nadovšetko miluje. Nájsť správnu kaderníčku je preto hotový beh na dlhé trate. Kaderníčka musí spĺňať hneď niekoľko povahových vlastností a zručností do tohto povolania. Mala by mať chuť pracovať. Zákazníci sa tak budú cítiť v kaderníckom salóne maximálne komfortne a chcene. Dobrá kaderníčka musí byť komunikatívna a je dobré, ak bude vedieť príjemne vystupovať. Čo sa týka zručností, skvelá kaderníčka by mala ovládať správne miešanie farieb. Predsa len ide o zodpovednosť a klienti by mali byť vždy s výsledkom spokojní. Kadernícke farby na vlasy je tak dobré vedieť rozlíšiť a zároveň ich aj vhodne použiť. Vlasy sú koruna krásy – preto nezanedbajte starostlivosť o ne a zverte sa do rúk odborníkom.

     

  • Kozmetičky na odbornom dermoporadenstve

     

    Na našej SSOŠS v Bardejove aj naďalej pokračujeme v zaujímavom zážitkovom vzdelávaní, a preto sa skupinka dievčat z druhého ročníka študijného odboru kozmetik, pod vedením učiteľky odborných predmetov Mgr. Ľudmily Daňkovej, zúčastnila odborného Dermo-poradenského dňa v bardejovskej lekárni             Le Medic v HM Tesco. Keďže sa na teoretickom vyučovaní Náuky o koži a Technológie aktuálne venujeme podrobnému štúdiu jednotlivých typov pleti a správnym spôsobom ich profesionálneho ošetrovania, dermoporadenstvo spojené s dôkladnou analýzou pleti pomocou diagnostického prístroja bolo pre študentky praktickým prepojením vedomostí, ktorými už disponujú s novými poznatkami z praktického uhla pohľadu. Odborná analýza pleti prebiehala pomocou neinvazívneho diagnostického systému SDB Bomtech, s ktorým v tejto lekárni pracovala skúsená a veľmi milá dermoporadkyňa. Pomocou detailného zobrazenia fotoskenera mali dievčatá možnosť vidieť na monitore presný a aktuálny, niekoľkonásobne zväčšený obraz pleti a najmenšie detaily pokožky u zákazníčky a na porovnanie aj u svojej spolužiačky. Určovala sa miera hydratácie, elasticity, pigmentácie či hĺbky vrások, typ pleti, premastenie, pružnosť i ďalšie odchýlky v pleti. Na základe zhodnotenia výsledkov týchto analýz následne prebiehalo poradenstvo ohľadom správnej voľby vhodných účinných látok pre daný typ pleti. Dievčatá sa tak dozvedeli opäť množstvo nových informácií o rozdieloch v kozmetických produktoch, jednotlivých kozmetických značkách a ich použití. V rámci svojej poradenskej činnosti tak budú znova viac vyzbrojené odbornými znalosťami, ktoré veľmi radi poskytnú svojim zákazníčkam pri správnom odporúčaní vhodných prípravkov pre ošetrovanie konkrétneho typu pleti i v našom školskom kozmetickom salóne, do ktorého všetkých srdečne pozývajú.

    Veľmi pekne ďakujeme lekárni Le Medic za obohacujúce chvíle strávené na tomto podujatí a tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity v rámci vzájomnej  spolupráce.

    Foto a text: Mgr. Ľ. Daňková

  • KRÁSNE SVIATKY VEĽKEJ NOCI

  • Batika voskom našich stylistiek

  • Módne doplnky I.B

  • Svetový deň vody

    Tieto dni si pripomíname aj dva dôležité dátumy, a to 22.3. ako Medzinárodný  deň  lesov a 22.3. ako Svetový deň vody. Medzinárodný deň lesov bol vyhlásený na valnom zhromaždení OSN v decembri roku 2012 a prvýkrát sa oslavoval 21. marca 2013. Jeho hlavným účelom je oslava a zvýšenie povedomia o význame všetkých typov lesných ekosystémov pre udržateľný rozvoj. Svetový deň vody bol vyhlásený v roku 1992 konferenciou Spojených národov o životnom prostredí a rozvoja v Rio de Janeiro. Jeho hlavným cieľom je upriamiť pozornosť na životne dôležitú úlohu vody vo všetkých ekosystémoch, v priemysle, poľnohospodárstve, či v zásobovaní zdravotne bezpečnou pitnou vodou.

    Z dôvodu uvedomenia dôležitosti týchto dní sa nad touto tematikou zamysleli aj žiaci našej školy. V priestoroch školy spolu s koordinátorkou environmentálnej výchovy vytvorili propagačnú environástenku pri príležitosti týchto envirovýznamných dní, pričom počas jej tvorby diskutovali o týchto dôležitých témach. V piatok počas veľkej prestávky sa mohli žiaci a pedagógovia školy občerstviť dúškom čistej vody ochutenej citrónom.

         Pokúsme sa chrániť naše lesy, nevyhadzovať odpad do lesov, či vypiť pohár čistej vody každý bežný deň. Porozmýšľajme, ako by sme sa o les a vodu mohli najlepšie starať. Každý za seba. Teda:  Na zdravie dúškom čistej vody...

     

    Text a foto: Ing. Marková, koordinátorka environmentálnej výchovy

  • Jarná manikúra

    V našom salóne manikúry vykonávame aj tento úkon- modelácia nechtov na šablóny. Výhodou práce so šablónami je, že prírodný necht nezaťažujeme  lepidlom. Vzhľad nechtov pôsobí esteticky krajšie. Použitie šablón za účelom predĺženia nechtového lôžka nám zaručuje čistejší a flexibilnejší výsledok. Budeme sa tešiť, ak nás podporíte a prídete k nám do salónu 😊

     

  • Hodina deťom

    Dňa 21.3.2024 sa na našej škole uskutočnila zbierka - Hodina deťom.  Peniaze, ktoré sme vyzbierali, budú venované vybraným osamelým rodičom s deťmi, ktoré najviac ohrozuje chudoba. Viac ako polovica jednorodičov so školopovinnými deťmi, ktorí žiadajú o pomoc uvádza, že by ich deti potrebovali školské pomôcky. Príspevkom im teda uľahčíme nástup do školy.  Všetkým veľmi pekne ďakujeme za príspevky. 

  • Mladý marketér

    Študentská súťaž organizovaná Fakultou masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda nazvaná "Mladý marketér" predstavuje jedinečnú príležitosť pre študentov odboru styling a marketing na prezentovanie svojich schopností v danej oblasti.  Naši študenti sa zapojili aj tento rok a počas celého mesiaca si v rámci projektového vyučovania postupne vypracovávali úlohy, ktoré následne zaslali do súťaže. Pri príprave zužitkovali doterajšie vedomosti z predmetu marketing, ale popri tom sa naučili aj viacero nových.

    Štvrtý ročník súťaže Mladý marketér 2024 priniesol novú výzvu zameranú na aktuálne trendy v online marketingovej komunikácii, digitálnom marketingu a v  reklame prostredníctvom elektronických platforiem. Študenti mali príležitosť ukázať svoju kreativitu a schopnosť prispôsobiť sa dynamicky meniacemu sa svetu marketingu. Ich projektom držíme palce.

    Foto a text: Mgr. Valéria Oslacká

  • SSOŠS úspešná v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe

    19.3.2024 sa v Michalovciach konal 2.ročník regionálnej súťaže študentov stredných odborných škôl v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe. Témou súťaže bola "Benátska noc". Pod touto témou bol postavený aj tematický event- ples v štýle Benátskej noci. Benátska noc je plná tajomna, kostýmov a nádherných dekorácií, preto aj hostia, ktorí sa zúčastnia tohto plesu, chcú zaujať napaditými, nosnými a často extravagantnými róbami, účesmi a líčením. Naše študentky 3.ročnika v študijnom odbore kozmetik Kamila Gdovinová spolu s  modelkou a zároveň spolužiačkou  Sarah Pobořilovou a Tamara Rozkošová v učebnom odbore kaderník s modelkou  Tamarou Sivákoou sa tejto regionálnej súťaže zúčastnili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku Bc.Karin Hudákovou a Blaženou Hviščovou, obidve súťažíace získali krásne 3.miesto. Tento deň bol pre študentov prínosný, overili si svoje zručnosti v odbore a získali množstvo zážitkov. Ďakujeme organizátorom za pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Hodina deťom

    Milí rodičia a žiaci,

     

    dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a aj tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky  zapojiť. Zapojiť sa  môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

  • Estetické tejpovanie tváre v odbore kozmetik

     

    Aktívne sledovanie najnovších trendov v starostlivosti o pleť by pre profesionálnu kozmetičku malo byť absolútnou a nevyhnutnou samozrejmosťou. K tomuto aktívnemu prístupu sa na našej škole snažíme naše študentky - kozmetičky viesť už od prvých ročníkov štúdia. Preto sme sa v rámci odborných predmetov Technológia a Náuka o koži v druhom a treťom ročníku študijného odboru kozmetik viac zamerali na čoraz častejšie žiadané a preferované odborné ošetrenia tváre pomocou neinvazívnych techník. Tentokrát sme si vybrali estetické lymfatické tejpovanie tváre. Keďže sa jedná o prevenciu vzniku vrások a zámerné ovplyvňovanie a odstraňovanie už vzniknutých vrások cieleným pôsobením na svaly tváre, v rámci témy dokonalého poznania mimických a žuvacích svalov a pre trvácne zapamätanie preberanej problematiky si študentky najskôr vytvorili svoje 3D modely svalov tváre. Technika a prevedenie modelov boli ľubovoľné, no zadanie bolo jednotné a presné – čo najvernejšie znázorniť a odlíšiť jednotlivé svaly tváre, ktoré sú pre kozmetičku v rámci protivráskového ošetrovania pleti najpodstatnejšie. V ďalšej časti zoznamovania sa s estetickými lymfatickými tejpmi si dievčatá aj jednotlivé postupy tejpovania zón tváre, podľa rozloženia tvárových svalov, za pomoci vytvorených modelov a presných postupov na sebe aj prakticky vyskúšali. Po dôležitom úvodnom zaškolení sme ovplyvňovali vrásku hnevu i čelové vrásky, pracovali sme aj s vráskami okolo očí, či v okolí nosoústnej ryhy. Študentky opäť spoznali a aj na vlastnej koži si vyskúšali niečo nové, čo ich veľmi zaujalo a rozšírilo ich profesionálne obzory. Táto tematika bola pre dievčatá natoľko pútavá, že sa jej chcú venovať intenzívnejšie i naďalej. Aj preto pre ne do budúcna, opäť pod vedením učiteľky odborných predmetov Mgr. Ľudmily Daňkovej, pripravíme ďalšie zaujímavé aktivity, ktorými sa v oblasti odborných spôsobov ošetrenia pleti znova o niečo viac zdokonalia.

    Aj takýmito zážitkovými formami vyučovania sa na SSOŠS v Bardejove snažíme študentov viesť k modernému získavaniu a upevňovaniu odborných vedomostí a zručností, ktoré sú pre remeslo v ich rukách nevyhnutne potrebné.

    Foto a text: Mgr. Ľ. Daňková

  • AJ KADERNÍČKA MÔŽE BYŤ KOZMETIČKOU

    Žiačky II.C triedy učebného odboru kaderník sa dňa 13.3.2024 pri výučbe odborného výcviku oboznámili aj s témou Farbenie a úprava obočia. V našom školskom kozmetickom salóne žiačkam teoreticky túto tému vysvetlila a následne aj prakticky predviedla majsterka odborného výcviku Bc. Karin Hudáková. Pani majsterka najprv žiakom porozprávala postup, ako si pripraviť zákazníčku, podľa akých kritérií zvoliť správny odtieň farby a správne namiešať farbu a peroxíd vodíka a ako postupovať pri formovaní a farbení obočia. Po tomto teoretickom výklade im študentka III.A odboru kozmetik názorne predviedla formovanie a úpravu obočia.

     

    V druhej časti výučby si žiačky II.C svoje nadobudnuté poznatky prakticky vyskúšali. Pomocou pinzety vyformovali obočie a nafarbením obočiu dodali skvelý vzhľad. Napriek tomu, že nie sú študentkami odboru kozmetik, ich táto skúsenosť nadchla a obohatila o nové vedomosti a praktické zručnosti, ktoré môžu využiť aj vo svojej budúcnosti.

  • Ponožková výzva

  • EKONKVÍZ 2024

    V piatok 15.03.2024 sa študenti nadstavbových a končiacich ročníkov zúčastnili EKONKVÍZU, ktorý preveril ich vedomosti z ekonomiky a finančnej gramotnosti. Kvíz pozostával z dvoch častí, prvá bola zameraná na oblasť ekonomiky a finančnej gramotnosti, kde študenti mali hľadať správne odpovede na zadané otázky. V druhej časti mali študenti napísať krátku úvahu o tom, prečo je dôležité začať sporiť a investovať už v mladosti. Študenti zdieľali svoje názory a skúsenosti so sporením, mnohí už aj s investovaním. EKONKVÍZ tak nielen podnietil súťaživosť, ale aj podporil vzdelávanie mladých ľudí v oblasti financií a odborných ekonomicky zameraných predmetov.

     

    Foto:Mgr. Valéria Oslacká

    Text: Ing. Dana Jánošíková

     

  • Kde čítam?

    Marec je už tradične mesiac knihy. Pripomíname si ho na počesť Mateja Hrebendu, ktorý počas svojho života šíril medzi slovenským ľudom osvetu a motivoval ich čítať.

    Aj v súčasnosti, v dnešnom pretechnizovanom svete môžeme knihy považovať za bránu do sveta poznania.  Je totiž dokázané, že čítanie rozvíja slovnú zásobupomáha budovať fantáziu a kreativitu a zlepšuje pamäťNavyše podporuje kritické myslenie a napomáha schopnosti spracovávať informácie a  chápať súvislostiPosilňuje  empatiu a schopnosť rozumieť pocitom. Každý človek, ktorý rád číta, vie, že knihy majú moc uniesť nás z tohto mnohokrát stresujúceho a neistého sveta do úplne iných vesmírov. Vďaka tomu, že sa začítame, upokojíme srdce, dýchanie, ale tiež umocníme relaxáciu, naučíme sa nové slová, podporíme tvorivosť. To všetko vedie k celkovému pocitu šťastia a podstatne bohatšiemu životu, ako by bol ten bez kníh.

    Študentský parlament vyhlásil na našej škole výzvu Kde čítaš?, ktorá spočívala v tom, nájsť v škole vhodné a netradičné miesto na čítanie. Ako sa tejto výzvy zhostili naši študenti si môžete pozrieť v galérii.

  • Návšteva kozmetického salóna TEBBYS

    Žiačky 3.ročníka študijného odboru kozmetik spolu s MOV Bc. Karin Hudákovou sa dňa 14.3.2024 zúčastnili návštevy kozmetického salóna TEBBYS.Tento salón sídli na Kellerovej 8 v polyfunkčnom objekte K8, v krásnej a novej budove v centre mesta. Pani majiteľka tohto kozmetického salóna nám na začiatok porozprávala o všetkých procedúrach, ktoré v tomto salóne ponúka a hlavne, aké novinky ponúka v oblasti ošetrenia a skrášľovania tela. Hlavnou procedúrou je pre ňu maderoterapia tela a tváre. Ďalej ponúka kavitáciu, rádiofrekvenciu, samoopaľovací nástrek a body vacuum 65. Žiačky sa dozvedeli, čo maderoterapia obnáša. Je to tzv.liečba drevom, ktorá okrem spevnenia a prekrvenia kože odvodňuje či zlepšuje lymfatický obeh tela. Dievčatá najviac zaujal samoopaľovací nástrek, ktorého hlavnou zložkou je výťažok z cukrovej repy. Práve táto zložka zabezpečí prirodzené opálenie pri kontakte s pokožkou. Pomocou Air Bush pištole sa zabezpečí rovnomerný nános samoopaľovacieho produktu. Sme veľmi radi, že sme mohli tento salón navštíviť a dozvedieť sa nové informácie ohľadom starostlivosti o telo. Tešíme sa na ďalšiu návštevu, pri ktorej nám predvedie ďalšiu novinku, na ktorej pracuje.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11, 085 01 Bardejov
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4102068
Piatok 29. 3. 2024