Navigácia

  • Výtvarná súťaž

  • Simulované študentské voľby prezidenta SR 2024

    Študenti SSOŠS Bardejov sa opäť, tak ako v septembri, zapojili do 1. kola (18.03.2024) a 2. kola (03.04.2024) simulovaných študentských volieb prezidenta SR, ktoré zorganizovali členovia ŠR SSOŠS Bardejov pod vedením predsedníčky ŠR Vanesy  Simkovej.

    Študentské voľby sú presnou simuláciou skutočných volieb – študenti si vyskúšali samotnú organizáciu volieb, pripravili volebnú miestnosť, určili si volebnú komisiu, pripravili volebné lístky a volebnú urnu a volili skutočných kandidátov na prezidenta SR 2024. Prebiehali presne ako aj tie reálne – žiaci po príchode do volebnej miestnosti preukázali svoju totožnosť občianskym preukazom, dostali volebné lístky a po poučení sa odobrali do vymedzeného priestoru, kde zakrúžkovali svojho kandidáta  a obálku vhodili do volebnej urny. Po skončení volieb volebná komisia zrátala hlasy a počty odoslala organizácii Pre stredoškolákov, ktorá študentské voľby zastrešovala.

    Do študentských volieb sme zapojili študentov našej školy vo veku 15 a viac rokov, tí mladší  ako aj starší prvovoliči si tak mohli vyskúšať akt volieb, prezentovať  svoj názor a vytvoriť si predstavu, ako takéto voľby fungujú v reálnom živote.

    Prvotným cieľom týchto volieb je výchova mladých k občianstvu, dať možnosť študentom  prezentovať svoj názor, môžu poskytnúť študentom cenné skúsenosti týkajúce sa demokracie a politickej angažovanosti, ako aj spojenie teórie s praktickým životom.

    A kto celú túto kampaň organizuje?

    Študentské voľby organizuje tím aktívnych študentiek a študentov z celého Slovenska ako samostatná organizačná zložka s právnou subjektivitou, s podporou Rady mládeže Bratislavského kraja.

    Študentské voľby sú projekt otvorený spolupráci pre každého mladého človeka s víziou slobodnej, kultúrnej a demokratickej spoločnosti, ktorú aktívne vytvárajú aj mladí ľudia a ich hlas je dôležitý, ide o ich budúcnosť.

     

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa simulovaných volieb zúčastnili a samozrejme veľká vďaka študentom, ktorí pomáhali tieto voľby zorganizovať – V. Simková – III.A, G, Prokopovičová – II.PR, N. Širotová – II.PR, V. Ratulovská – II.PR

    Veríme, že sa zapojíte aj do ďalších  pripravovaných simulovaných študentských volieb do Európskeho parlamentu 2024, -   „hlas študentov je dôležitý“.

     

    PaedDr. Jana Jevčáková

  • Deň narcisov na SSOŠS

    Deň narcisov je verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá sa koná na Slovensku od roku 1997 vždy v začiatkom jari. K zakladateľom patrila známa aktivistka boja proti rakovine MUDr. Eva Siracká.  Ako symbol bol zvolený žltý kvet narcisu, ktorý si prispievatelia môžu pripnúť na viditeľné miesto na oblečení. Cieľom Dňa narcisov je poukázať na problematiku boja proti rakovine a finančne prispieť na boj proti rakovine.

    Keďže sa naša škola každoročne zapája do finančnej zbierky, je dobre vedieť, že z peňazí vyzbieraných počas Dňa narcisov sú financované projekty a programy, cez ktoré Liga proti rakovine pomáha konkrétnym pacientom. Slúžia aj ako investícia do preventívnych a vzdelávacích programov pre verejnosť, na podporu nemocníc a na podporu aj výskumu liečby onkologických ochorení.

    Vďaka patrí všetkým, ktorí prispeli a uvedomili si dôležitosť boja proti rakovine, nakoľko je to celosvetový problém, ktorý sa týka mnohých ľudí...

  • Súťaž žiačok 1. ročníka študijného odboru kozmetik

    Dňa 9.4.2024 sa na našej škole uskutočnilo triedne kolo súťaže v líčení. Zasúťažili si žiačky 1. ročníka študijného odboru kozmetik, ktoré si skvele poradili nielen s líčením, ale aj s účesom a celkovou vizážou. Témou súťaže boli Módne trendy roku 2024, medzi ktoré patrili modré prvky v líčení, espresso make - up alebo použitie farby Peach Fuzz. Ich snaha neostala nepovšimnutá a dievčatá dostali za svoj výkon patričné ocenenie. 

    Súťaž sa vyhodnotila v podobe troch víťazných miest, na ktorých sa umiestnili:

    1. miesto - Eliška Šteffanková 

    2. miesto - Dominika Petrenková 

    3. miesto - Lea Balaščáková

    Všetkým žiačkam ďakujeme za účasť a veríme, že sa v nasledujúcich rokoch budú už len viac a viac zlepšovať.

  • Pozdrav od Jozefa Jurčišina - Kukľu

    Jozef Jurčišin - Kukľa, slovenský herec známy zo seriálov Nevinní, Rodinné prípady, Rex, Červené pásky a ď., študoval na SSOŠS Bardejov umelecko - remeselné spracovanie dreva a pri príležitosti 40. výročia vzniku školy sa na ňu osobne vrátil, zaspomínal na svoje študentské časy a nahral pre vás všetkých pozdrav.

  • Hodina dramatického umenia na hodine slovenčiny

    „Divadlo – zdroj zábavy, inšpirácie, informácií, poskytuje príležitosť sa nielen zabávať, ale i vzdelávať a má schopnosť spájať mnoho rôznych kultúr a národov.“

    Slovenský jazyk a literatúra nepatrí medzi žiakmi k tým predmetom, ktorý by v ich rebríčku obľúbenosti patril  na prvé miesto. Často ich odrádzajú pravopisné pravidlá, memorovanie, ba niektorých aj čítanie a analýza literárnych diel. Aj keď sa učiteľ snaží zatraktívniť hodinu rôznymi aktivitami, nie vždy zaujme všetkých žiakov.

    Veľmi vďačným učivom je dramatické umenie, v rámci ktorého sa prenesieme do staroveku, kde divadlo vzniklo a porovnávame so súčasným divadlom a divadelnými trendmi. Vedeli ste, že 27. marec je vyhlásený za Svetový deň divadla? Svetový deň divadla bol vyhlásený r. 1961 Medzinárodným divadelným inštitútom a oslavuje sa od r. 1962. V tento deň sa  organizujú mnohé medzinárodné a národné divadelné akcie zamerané na propagáciu divadelného umenia.

    A tak sme sa rozhodli so žiakmi I.B triedy preniesť kúsok divadla  na hodinu literatúry. Žiaci si vyskúšali rolu rekvizitára, kostyméra, režiséra a herca. Sami si vybrali výstup z diela od Sofokla: Antigona, ktoré sme spoločne prebrali a analyzovali na hodine. Sami si pripravili kulisy, scénu, kostýmy. Žiaci z odborov – styling a marketing, animátor voľného času mohli tak ukázať svoju kreativitu  a spojiť svoje skúsenosti a vedomosti s teóriou.

    Aj keď sa im do toho zo začiatku veľmi nechcelo, nakoniec mali zo svojich príprav a samotného predstavenia radosť a asi najväčšiu radosť zažívala vyučujúca, nakoľko celú organizáciu hodiny prevzali žiaci a vyučujúca bola síce jediným, ale vďačným divákom v hľadisku.

    V závere žiaci predstavili svoje prezentácie, v ktorých nás previedli históriou  Národného divadla v Košiciach.

    PaedDr. Jana Jevčáková

  • Učebný odbor kaderník

  • Animátorky na ZŠ

    Súkromná stredná odborná škola služieb v Bardejove ponúka  4 – ročné štúdium v študijnom odbore animátor voľného času. Animátor voľného času pripravuje, projektuje, usmerňuje a organizuje voľný čas v rôznych kultúrnych, výchovných a vzdelávacích zariadeniach, v zariadeniach sociálnej starostlivosti, v oblasti cestovného ruchu, kúpeľníctva,  zdravia a športu.

    Tentokrát si naše animátorky pripravili tvorivé výtvarné animačné činnosti a aktivity pre žiakov 3. ročníka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom. Preverili si  samostatnú prácu,  tvorivosť a komunikáciu. Deti tak  zažili netradičnú hodinu výtvarnej výchovy.  Formou koláže  z rôznych materiálov pripravili jarný obrázok. Študentky aj takýmto spôsobom  prepájajú teóriu s praxou, čo vedie k zatraktívneniu  vyučovania nielen študentov SSOŠS, ale aj žiakov ZŠ. Za príjemnú spoluprácu ďakujeme vedeniu ZŠ s MŠ Pod Vinbargom, najmä PaedDr. Daniele Remetovej a Mgr. Jane Sýkorovej, triednej učiteľke.

                   Veríme, že študentky študijného odboru animátor voľného času dokázali perspektívnosť a budúcnosť tohto študijného odboru a dobre prezentovali nielen SSOŠS v Bardejove, ale hlavne samé seba. Želáme im aj do budúcnosti veľa úspechov a tvorivých nápadov.

    Mgr. Michaela Popjaková

  • Kráľovná plesu

    Na SSOŠ služieb sa dňa 12.4.2024 opäť konala súťaž v dekoratívnom líčení na tému "Kráľovná plesu". Svoje zručnosti a kreativitu si overili žiačky 3.ročníka študijného odboru kozmetik. Žiačky to zvládli v časovom limite a so svojou prácou boli  niektoré viac, niektoré menej spokojné. Všetky dievčatá si zo súťaže odniesli malé prekvapenie. 1.miesto získala Viktória Puzderová, 2.miesto  Lilien Duračinská a 3.miesto získala Kamila Gdovinová. 

  • HOSTINSKÍ NÁM DOPRIALI „OCHUTNAŤ“ LITVU V PODOBE ŠALTIBARŠČIAI A SPURGOS

    Najprv ZAUJÍMAVOSTI O LITVE

    Litva (po litovskyLietuva), je štát vo východnej Európe. Je najjužnejšou a najväčšou z troch pobaltských krajín. Hraničí s Lotyšskom (dĺžka hraníc 588 km) na severe, s Bieloruskom (677 km) na juhovýchode, s Poľskom (104 km) a ruskou Kaliningradskou oblasťou (255 km) na juhozápade. Litovské pobrežie meria 90 km.,

    Litva nepatrí k najznámejším krajinám Európy a ak by prišla reč na jej kuchyňu, zrejme by mnohí tápali a hádali, čo sa v nej môže ukrývať. Nie je to fascinujúce, že sú kuchyne o ktorých vieme takmer „všetko“ a potom prídu krajiny ako je Litva, a o jej lokálnej kuchyni nevieme skoro nič? Napokon sú to práve tieto málo navštevované krajiny, ako Litva, Moldavsko či Bielorusko, ktoré svojou kuchyňou a jedlami tak príjemne prekvapia. 

    AKO CHUTÍ LITVA?

    Litovská kuchyňa je výsledkom miešania národov, ktoré sa s krajinou spájali v priebehu rôznych stáročí. Ak by ste si pozreli mapu veľkej, historickej Litvy, tak by ste videli, že krajina kedysi siahala od Baltského mora až po brehy Čierneho mora. Svoje chute miešala s Poľskom, neskôr Nemeckom, Ruskom a svoje mali čo povedať aj Židia, ktorých komunita v Litve bola známa široko ďaleko. Akoby každý priniesol svoje vlastné predstavy a dnes tak vznikla kuchyňa, ktorá prekvapí. Litovská kuchyňa je ťažká, chýbajú v nej ľahké stredomorské chute, ale nie je to výčitka, len sa po obede či večeri treba dlhšie poprechádzať starými uličkami Vilniusu či Kaunasu a je to. Svätým grálom litovskej gastronómie je zemiak. Jedlá z neho nájdete všade a vo všetkých možných podobách od cepelinai (malých vzducholodí), cez zemiakové placky, zemiakové klobásy až po zapekané zemiaky, či zemiaky ako príloha k boršču. Máloktorá krajina (možno ešte Bielorusko) tak miluje jedlá zo zemiakov ako práve Litva. Hneď po nich nasleduje v obľúbenosti litovský čierny ražný chlieb. Litovci milujú mäso a prvé husle tu hrá bravčovina na množstvo spôsobov. Stretnete sa s ňou či už vo forme mletého mäsa, ktorým sa plnia niektoré národné jedlá alebo ako klobásky či grilované alebo opekané kúsky. Litva je prímorská krajina a tak tu nájdete aj ryby, najzaujímavejšie sú tie údené, a vyniká nimi najmä Kurská kosa. Zo zeleniny tu najčastejšie nájdete kapustu a červenú repu (cviklu). Uplatnia sa najmä v tradičných polievkach, ale plnené kapustné listy sú aj hlavným a pomerne chutným jedlom. Súčasťou kuchyne je často aj čerstvá smotana, tvaroh, mliečne výrobky a ak milujete kôpor, prídete si tu na svoje. Takmer každé jedno (obrazne povedané) jedlo vo finále ozdobia kôprom, aby dostalo jedlo typickú, lokálnu chuť.

    ŠALTIBARŠČIAI (STUDENÝ BORŠČ)

    Uhádli by ste, aká je národná a najtypickejšia polievka celej Litvy? Jej meno je Šaltibarščiai a teda by sme ju mohli preložiť ako „studený boršč“. Klasický boršč je už známy aj u nás, ale na studeno nie je veľmi frekventovaný, no v Litve skôr nájdete studený, než typický boršč, na aký ste zvyknutí.  Táto polievka je osviežujúca najmä počas letných, horúcich dní. Jej základom je samozrejme cvikla a spolu s ňou je dôležitou esenciou aj kyslé mlieko (kefír) a napríklad kúsky uhoriek, cibuľky či dokonca varené vajce. 

    SPURGOS

    Spurgos predstavujú litovské šišky, no na prvý pohľad by ste si to o nich nepomysleli. Majú guľatý tvar a hoci sa zdá, že by mohli mať plnku, opak je pravdou. Aj napriek tomu sú veľmi chutné, ak si ich dáte ku káve alebo k čaju.

    Nabudúce možno predstavíme ďalšie chutné jedlá typické pre Litvu, ale najbližšie vám ponúkneme na ochutnávku poľskú kuchyňu... 😊

    Text: MM

     

     

  • Zážitková hodina animátorov voľného času

    Učiť žiakov v školách pomocou zážitkov je obohacujúce pre všetkých. Často sa stretávam s názormi, že deti sú v škole unudené, a preto je pre ne nadobúdanie vedomostí ešte ťažšie. Učia sa prístupmi, ktoré pre ne nie sú atraktívne a informácie, o ktorých netušia, ako by ich jedného dňa mohli využiť. Zážitková pedagogika je práve jedným z kľúčov, ktorý dokáže študentov zaujať natoľko, aby sami  so záujmom nachádzali potrebné riešenia. Táto metóda vyučovania je výnimočná tým, že odovzdáva študentom a žiakom nové vedomosti, poznatky, zručnosti i hodnoty cez ich emočné zážitky a vlastné prežívanie. Efektívna je jednoducho preto, že zážitok im ponúka viacrozmerné uchopenie akejkoľvek problematiky v porovnaní s tradičnou frontálnou výučbou. Navyše si vďaka zapojeniu viacerých zmyslov a silnej emócie dokážu nové informácie zapamätať lepšie. Tento typ vyučovania  využívame aj na SSOŠS v študijnom odbore animátor voľného času. Študentky podľa zadaných indícií vyhľadávali zaujímavé miesta v okolí školy. Jednotlivé indície si dopĺňali informáciami, ktoré si museli vyhľadať a následne odprezentovať. Po príchode do triedy potom vytvárali vlastnú mapu zo zaujímavých miest, pričom  využili aj predmety a fotografie, ktoré si vytvorili. Aj týmto spôsobom sme im priblížili miesta, okolo ktorých denne chodia a vlastne ich nepoznajú. Spoločne sa tešíme na ďalšie zážitkové hodiny.

    Mgr. M. Popjaková

     

  • Beseda

    Minulý týždeň sme na besede privítali nášho bývalého žiaka, ktorý sa po skončení školy rozhodol, že sa vyberie za svojimi snami do Anglicka.

    Počas besedy nám Anton Hroš rozprával o svojich skúsenostiach a živote v zahraničí a o tom, ako ho štúdium na našej škole pripravilo na budúcnosť. S nadšením nám hovoril o svojej práci v gastronómii, o svojich úpechoch  a o možnostiach rastu a rozvoja, ktoré mu táto oblasť ponúka. Ukazoval žiakom vinice a reštauráciu, kde pracuje. Počas desiatich rokov sa vypracoval na manažéra, jeho angličtina je vynikajúca a žiaci si radi vypočuli aj jeho názory na investovanie do kryptomien. Tonove slová nám ukázali, že tvrdá práca a odhodlanie môžu viesť k úspechu Slováka z zahraničí. Tiež apeloval na žiakov, aby sa učili cudzí jazyk, ktorý im v uplatnení sa veľmi pomôže. Tonova prezentácia bola pre žiakov vzrušujúcou príležitosťou vypočuť si o jeho profesijnej ceste po skončení školy. Ďakujeme mu za zdieľanie svojho príbehu a želáme ešte viac úspechov v budúcej kariére v Anglicku.

    Foto a text: Mgr. Valéria Oslacká

  • Ďakovný certifikát

  • Majáles

  • Film Bardejov

    08.04.2024 sa žiaci I.A a II.A spolu s Mgr. Silviou Čobejovou a Mgr. Máriou Pinzíkovou, MBA zúčastnili premietania filmu Bardejov v kine Žriedlo v Bardejovských Kúpeľoch. Vo filme je zobrazený  príbeh židovského vodcu Rafuela Lowyho, ktorý našiel dômyselný spôsob, ako zachrániť židovské obyvateľstvo Bardejova pred vyslaním do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny.

    Film nakrúcali filmári z Hollywoodu aj v centre Bardejova. Produkoval ho miestny rodák Emil Fish, predseda Výboru na záchranu židovského dedičstva v Bardejove (Bardejov Jewish Preservation Committee). Fish prežil koncentračný tábor Bergen-Belsen, žije v zahraničí, do rodného mesta prišiel prvý raz na návštevu v roku 2005. Odvtedy sa sem pravidelne vracia a zachraňuje židovské pamiatky.

  • POMÔŽME UPRATAŤ BARDEJOV

    Už od roku 1970 si všetci pripomíname a oslavujeme Deň Zeme, ktorý každoročne pripadá na dátum 22.apríl. Tento deň bol síce najskôr venovaný oslavám príchodu jari, no v súčasnosti ide o ekologicky a environmentálne motivovaný sviatok. Občianske združenie Upracme Slovensko je organizácia, ktorá na Slovensko priniesla celosvetovú iniciatívu “World Cleanup Day” (Svetový čistiaci deň). Vyzýva širokú verejnosť pripojiť sa k tejto iniciatíve, ktorej cieľom je nielen počas Svetového čistiaceho dňa vyčistiť naše okolie.

    SSOŠS v Bardejove sa opäť aj tohto roku veľmi rada pripojila k tejto iniciatíve a zapojila sa do jarného národného čistenia krajiny pod názvom Upracme svet, upracme Slovensko – Svetový čistiaci deň 2024, ktorého organizátorom je občianske združenie Upracme Slovensko. Študenti našej školy, SSOŠS v Bardejove, pod vedením svojej koordinátorky environmentálnej výchovy Ing. Markovej zorganizovali akciu pod názvom Pomôžme upratať Bardejov. Cieľom tejto akcie bolo vyčistiť lokalitu Bardejov - Bardejovský Mihaľov – Kyslíková cesta od jej zbytočného odpadu, ktorý do prírody nepatrí. Odpad zbierali študenti prvého ročníka SSOŠS v Bardejove, študenti študijného odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, teda tí, ktorí majú k ochrane dreva a prírody blízko. Svoju prácu sme začali už popri hlavnej ceste na Mihaľov, kde veru odpadu nebolo málo. A po krátkom oddychu sme pokračovali vyčistením lokality Kyslíková cesta. Po dobre odvedenej práci a oddychu v čistom lese sme vrecia odpadu odpratali tam, kam správne takýto odpad patrí, teda na zberný dvor v Bardejove. Našou prácou sme teda aspoň trošku pomohli mestu Bardejov upratať sa od čiernych skládok. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že v rámci Svetového čistiaceho dňa 2024 sme spoločne prispeli k čistejšiemu Bardejovu, k čistejšiemu Slovensku.

    Ak sa aj vy pôjdete poprechádzať po Kyslíkovej ceste, spomeňte si na našu prácu a na prácu množstva ľudí, ktorí  možno vyčistili práve tú alebo aj inú lokalitu, po ktorej sa prechádzate. Užite si teplé počasie a nezabudnite, že odpad nikdy nepatrí do prírody. A neplatí to len na World Cleanup Day, či na Deň Zeme, platí to vždy. Ďakujeme.

     

    Text a foto: Ing. Hana Marková

     

  • Tupírovaný melír

    V kaderníctve SSOŠ Bardejov sa žiaci a žiačky učebného odboru kaderník učia moderným technikám farbenia a melírovania vlasov. Jedna z techník, ktorú robíme v našom kaderníctve, je aj tupirovany melír. Dodáva vlasom prirodzený vzhľad a taktiež je to príjemná zmena pre oživenie vlasov.

     

  • Žiaci odboru kaderník na exkurzii v profesionálnom KADERNÍCTVE JOJKA

           V rámci výučby sa žiaci II.C učebného odboru kaderník pod dozorom MOV Bc. Beáty Šaryovej zúčastnili dňa 26.3.2024 exkurzie v kaderníckom salóne KADERNÍCTVO JOJKA. Cieľom exkurzie bolo oboznámiť sa s prácou profesionálnych kaderníkov a pozrieť si najnovšie trendy v oblasti kaderníctva.

           Po príchode do kaderníctva boli žiaci privítaní majiteľkou salónu, ktorá im ukázala priestory svojho salónu. Žiaci mali možnosť priamo vidieť prácu kaderníčky pri rôznych úkonoch, ako melírovanie a zároveň farbenie vlasov, strihanie, vodová ondulácia, styling a konečná úprava vlasov. Kaderníčka žiakom podrobne vysvetlila jednotlivé techniky a postupy, ktoré používala pri svojej práci. Predstavila im produkty, ktoré používa pri práci od firmy ZonaIN. Žiaci sa tak dozvedeli mnoho užitočných informácií o kaderníctve a získali cenné rady pre ich budúce povolanie.

           Exkurzia bola pre žiakov veľmi prínosná. Dozvedeli sa mnoho nových informácií a poznatkov, ktoré v budúcnosti môžu využiť. Taktiež ich táto exkurzia motivovala k tomu, aby sa v tomto odbore neustále zlepšovali a rozvíjali svoje zručnosti.

  • Deň učiteľov

    Na Slovensku a v Česku oslavujeme Deň učiteľov od roku 1955.  28. marec pritom nie je náhodný. V tento deň si totiž pripomíname výročie narodenia Jana Amosa Komenského.

    V rámci odborného výcviku učebného odboru manikér-pedikér si žiačky pre svojich učiteľov pripravili príjemné prekvapenie. Poďakovaním učiteľom za ich náročnú, avšak krásnu prácu bolo ošetrenie rúk. Žiačky II.C Kristína Juročková, Marianna Kačuriková a Štefánia Ištoňová vykonávali úkony peeling, masáž rúk a maska na ruky.

    Je nám potešením, že učitelia využili tento malý darček ako poďakovanie. Ich úsmev pri vykonávaní úkonov nás zase presvedčil o tom, že robíme správnu vec.

    Budeme sa tešiť na ďalšie projekty v 3 - ročnom učebnom odbore manikér- pedikér.

    MOV Bc. Zuzana Štalmachová 

  • Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024

    "Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024: Spoločne darujeme lásku a pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú!"

    Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024 oslovilo srdcia a spojilo ruky všetkých, ktorí cítili povinnosť a túžbu prispieť k dobrej veci. Dňa 22. marca 2024 sa naša škola stala súčasťou tejto skvelej charitatívnej udalosti, ktorá mala za cieľ pomôcť ľuďom pod heslom: "Daruj niečo zo svojho nákupu rodinám v núdzi".

     

    V predajniach sa zhromažďovali potravinové dary a saleziánsky dobrovoľníci s nadšením a oddanosťou vyzbierali množstvo krabíc s jedlom, ktoré neskôr boli distribuované medzi tých, ktorí ich najviac potrebovali. Tento akt solidarity a lásky k blížnemu bol úžasným prejavom ľudskosti a starostlivosti.

     

    Majsterky odbornej výchovy Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove, pani Monika Mochnacká a pani Nataša Balaščáková, spolu so žiakmi učebného odboru hostinský, pripravili výnimočnú pochúťku – bravčový guľáš a domáci chlieb, ktorými pohostili dobrovoľníkov Saleziánskeho kila. Ich práca a oddanosť prispeli k úspechu celej udalosti.

     

    Osobitné poďakovanie patrí aj majstrovi odbornej výchovy Bc. Michalovi Hankovi, ktorý aktívne pomáhal s rozvozom krabíc rodinám, ktoré to najviac potrebovali. Jeho úsilie a angažovanosť boli nenahraditeľným príspevkom k realizácii tohto charitatívneho podujatia.

     

    Vedenie našej školy si zaslúži veľké uznanie za podporu a povzbudenie pri tejto udalosti, ktorá nám pripomenula silu spoločenstva a dôležitosť pomáhať tým, ktorí sú v núdzi. Takéto aktivity posilňujú našu školskú rodinu a formujú z nás lepších ľudí. Budeme sa tešiť na ďalšie príležitosti, pri ktorých môžeme spoločne prispieť k dobru nášho okolia a komunity.

     

    (autor textu: MM)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11, 085 01 Bardejov
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4135501
Utorok 23. 4. 2024