Navigácia

  • SSOŠS úspešná v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe

    19.3.2024 sa v Michalovciach konal 2.ročník regionálnej súťaže študentov stredných odborných škôl v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe. Témou súťaže bola "Benátska noc". Pod touto témou bol postavený aj tematický event- ples v štýle Benátskej noci. Benátska noc je plná tajomna, kostýmov a nádherných dekorácií, preto aj hostia, ktorí sa zúčastnia tohto plesu, chcú zaujať napaditými, nosnými a často extravagantnými róbami, účesmi a líčením. Naše študentky 3.ročnika v študijnom odbore kozmetik Kamila Gdovinová spolu s  modelkou a zároveň spolužiačkou  Sarah Pobořilovou a Tamara Rozkošová v učebnom odbore kaderník s modelkou  Tamarou Sivákoou sa tejto regionálnej súťaže zúčastnili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku Bc.Karin Hudákovou a Blaženou Hviščovou, obidve súťažíace získali krásne 3.miesto. Tento deň bol pre študentov prínosný, overili si svoje zručnosti v odbore a získali množstvo zážitkov. Ďakujeme organizátorom za pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Hodina deťom

    Milí rodičia a žiaci,

     

    dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a aj tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky  zapojiť. Zapojiť sa  môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

  • Estetické tejpovanie tváre v odbore kozmetik

     

    Aktívne sledovanie najnovších trendov v starostlivosti o pleť by pre profesionálnu kozmetičku malo byť absolútnou a nevyhnutnou samozrejmosťou. K tomuto aktívnemu prístupu sa na našej škole snažíme naše študentky - kozmetičky viesť už od prvých ročníkov štúdia. Preto sme sa v rámci odborných predmetov Technológia a Náuka o koži v druhom a treťom ročníku študijného odboru kozmetik viac zamerali na čoraz častejšie žiadané a preferované odborné ošetrenia tváre pomocou neinvazívnych techník. Tentokrát sme si vybrali estetické lymfatické tejpovanie tváre. Keďže sa jedná o prevenciu vzniku vrások a zámerné ovplyvňovanie a odstraňovanie už vzniknutých vrások cieleným pôsobením na svaly tváre, v rámci témy dokonalého poznania mimických a žuvacích svalov a pre trvácne zapamätanie preberanej problematiky si študentky najskôr vytvorili svoje 3D modely svalov tváre. Technika a prevedenie modelov boli ľubovoľné, no zadanie bolo jednotné a presné – čo najvernejšie znázorniť a odlíšiť jednotlivé svaly tváre, ktoré sú pre kozmetičku v rámci protivráskového ošetrovania pleti najpodstatnejšie. V ďalšej časti zoznamovania sa s estetickými lymfatickými tejpmi si dievčatá aj jednotlivé postupy tejpovania zón tváre, podľa rozloženia tvárových svalov, za pomoci vytvorených modelov a presných postupov na sebe aj prakticky vyskúšali. Po dôležitom úvodnom zaškolení sme ovplyvňovali vrásku hnevu i čelové vrásky, pracovali sme aj s vráskami okolo očí, či v okolí nosoústnej ryhy. Študentky opäť spoznali a aj na vlastnej koži si vyskúšali niečo nové, čo ich veľmi zaujalo a rozšírilo ich profesionálne obzory. Táto tematika bola pre dievčatá natoľko pútavá, že sa jej chcú venovať intenzívnejšie i naďalej. Aj preto pre ne do budúcna, opäť pod vedením učiteľky odborných predmetov Mgr. Ľudmily Daňkovej, pripravíme ďalšie zaujímavé aktivity, ktorými sa v oblasti odborných spôsobov ošetrenia pleti znova o niečo viac zdokonalia.

    Aj takýmito zážitkovými formami vyučovania sa na SSOŠS v Bardejove snažíme študentov viesť k modernému získavaniu a upevňovaniu odborných vedomostí a zručností, ktoré sú pre remeslo v ich rukách nevyhnutne potrebné.

    Foto a text: Mgr. Ľ. Daňková

  • AJ KADERNÍČKA MÔŽE BYŤ KOZMETIČKOU

    Žiačky II.C triedy učebného odboru kaderník sa dňa 13.3.2024 pri výučbe odborného výcviku oboznámili aj s témou Farbenie a úprava obočia. V našom školskom kozmetickom salóne žiačkam teoreticky túto tému vysvetlila a následne aj prakticky predviedla majsterka odborného výcviku Bc. Karin Hudáková. Pani majsterka najprv žiakom porozprávala postup, ako si pripraviť zákazníčku, podľa akých kritérií zvoliť správny odtieň farby a správne namiešať farbu a peroxíd vodíka a ako postupovať pri formovaní a farbení obočia. Po tomto teoretickom výklade im študentka III.A odboru kozmetik názorne predviedla formovanie a úpravu obočia.

     

    V druhej časti výučby si žiačky II.C svoje nadobudnuté poznatky prakticky vyskúšali. Pomocou pinzety vyformovali obočie a nafarbením obočiu dodali skvelý vzhľad. Napriek tomu, že nie sú študentkami odboru kozmetik, ich táto skúsenosť nadchla a obohatila o nové vedomosti a praktické zručnosti, ktoré môžu využiť aj vo svojej budúcnosti.

  • Ponožková výzva

  • EKONKVÍZ 2024

    V piatok 15.03.2024 sa študenti nadstavbových a končiacich ročníkov zúčastnili EKONKVÍZU, ktorý preveril ich vedomosti z ekonomiky a finančnej gramotnosti. Kvíz pozostával z dvoch častí, prvá bola zameraná na oblasť ekonomiky a finančnej gramotnosti, kde študenti mali hľadať správne odpovede na zadané otázky. V druhej časti mali študenti napísať krátku úvahu o tom, prečo je dôležité začať sporiť a investovať už v mladosti. Študenti zdieľali svoje názory a skúsenosti so sporením, mnohí už aj s investovaním. EKONKVÍZ tak nielen podnietil súťaživosť, ale aj podporil vzdelávanie mladých ľudí v oblasti financií a odborných ekonomicky zameraných predmetov.

     

    Foto:Mgr. Valéria Oslacká

    Text: Ing. Dana Jánošíková

     

  • Kde čítam?

    Marec je už tradične mesiac knihy. Pripomíname si ho na počesť Mateja Hrebendu, ktorý počas svojho života šíril medzi slovenským ľudom osvetu a motivoval ich čítať.

    Aj v súčasnosti, v dnešnom pretechnizovanom svete môžeme knihy považovať za bránu do sveta poznania.  Je totiž dokázané, že čítanie rozvíja slovnú zásobupomáha budovať fantáziu a kreativitu a zlepšuje pamäťNavyše podporuje kritické myslenie a napomáha schopnosti spracovávať informácie a  chápať súvislostiPosilňuje  empatiu a schopnosť rozumieť pocitom. Každý človek, ktorý rád číta, vie, že knihy majú moc uniesť nás z tohto mnohokrát stresujúceho a neistého sveta do úplne iných vesmírov. Vďaka tomu, že sa začítame, upokojíme srdce, dýchanie, ale tiež umocníme relaxáciu, naučíme sa nové slová, podporíme tvorivosť. To všetko vedie k celkovému pocitu šťastia a podstatne bohatšiemu životu, ako by bol ten bez kníh.

    Študentský parlament vyhlásil na našej škole výzvu Kde čítaš?, ktorá spočívala v tom, nájsť v škole vhodné a netradičné miesto na čítanie. Ako sa tejto výzvy zhostili naši študenti si môžete pozrieť v galérii.

  • Návšteva kozmetického salóna TEBBYS

    Žiačky 3.ročníka študijného odboru kozmetik spolu s MOV Bc. Karin Hudákovou sa dňa 14.3.2024 zúčastnili návštevy kozmetického salóna TEBBYS.Tento salón sídli na Kellerovej 8 v polyfunkčnom objekte K8, v krásnej a novej budove v centre mesta. Pani majiteľka tohto kozmetického salóna nám na začiatok porozprávala o všetkých procedúrach, ktoré v tomto salóne ponúka a hlavne, aké novinky ponúka v oblasti ošetrenia a skrášľovania tela. Hlavnou procedúrou je pre ňu maderoterapia tela a tváre. Ďalej ponúka kavitáciu, rádiofrekvenciu, samoopaľovací nástrek a body vacuum 65. Žiačky sa dozvedeli, čo maderoterapia obnáša. Je to tzv.liečba drevom, ktorá okrem spevnenia a prekrvenia kože odvodňuje či zlepšuje lymfatický obeh tela. Dievčatá najviac zaujal samoopaľovací nástrek, ktorého hlavnou zložkou je výťažok z cukrovej repy. Práve táto zložka zabezpečí prirodzené opálenie pri kontakte s pokožkou. Pomocou Air Bush pištole sa zabezpečí rovnomerný nános samoopaľovacieho produktu. Sme veľmi radi, že sme mohli tento salón navštíviť a dozvedieť sa nové informácie ohľadom starostlivosti o telo. Tešíme sa na ďalšiu návštevu, pri ktorej nám predvedie ďalšiu novinku, na ktorej pracuje.

  • Lyžiarsky výcvik

    V dňoch 5 – 9. 2. 2024  sa naša škola zúčastnila lyžiarskeho kurzu. Kurzu sa zúčastnilo 38 žiakov a traja inštruktori.  Ubytovaní sme boli v peknom rezorte v obci Červený Kláštor. Lyžovali sme v lyžiarskom stredisku Niedzica. Pred samotným kurzom sme mali mierne obavy, či sa kvôli počasiu nebude znovu prekladať. Po príchode na miesto a ubytovaní sa sme museli žiakom vymyslieť náhradný program. Vonku pršalo, a tak lyžovačka nebola možná. Navštívili sme teda Múzeum pieninskej prírody. Ďalší deň sa počasie zlepšilo, vlekári odviedli výbornú prácu, a tak sme od utorka celý týždeň lyžovali. Žiakov sme rozdelili do troch výkonnostných skupín,  každej sa venoval iný inštruktor. Každá skupina mala odlišný program a postup na svahu, čo je však najdôležitejšie, každý na konci týždňa dokázal svah zlyžovať sám. Okrem lyžovačky mali žiaci pestrý program. Spoločenské hry, turistika, športové aktivity, ale samozrejme aj odpočinok. Na záver kurzu sme niektorým žiakom odovzdali vecné ceny. Ocenení boli najlepší lyžiari, najsnaživejší, ale aj tí, ktorí urobili najväčší progres. Každý sa naučil lyžovať, nikto sa nezranil, takže lyžiarsky kurz považujeme za úspešný, takto ho mimochodom ohodnotili aj samotní žiaci.

    Tešíme sa o rok J

  • 3158 M styling a marketing

  • Staň sa študentom SSOŠS!

  • Príďte študovať k nám!

  • Nadstavbové štúdium

  • Beauty vyučovanie

    V našej škole je možné v rámci vyučovania vytvoriť z nutnej a potrebnej teórie zaujímavý a tvorivý vyučovací deň. Tak sme prepojili učivo z odboru styling a marketing a v piatok 15.3. sme s našimi stylistkami prežili malý beauty vyučovací deň.

    Počas prvých dvoch hodín sa nám na prevádzke odborného výcviku venovali dievčatá z II.C odbor manikér – pedikér pod vedením MOV Z. Štalmachovej, ktoré nám svojím odborným prístupom pomohli prehĺbiť teoretické poznatky z problematiky starostlivosti o ruky. Na vlastných rukách sme mali možnosť pocítiť, aké je dôležité sa o naše ruky, ktoré využívame každý deň, starať a dopriať im trošku relaxu a hydratácie. Dievčatá si vyskúšali peeling, masáž a masku na ruky, ktoré nám naše manikérky odborne ukázali v praxi. Piatkové beauty vyučovanie sme so stylistkami zakončili na prevádzke odborného výcviku v odbore kozmetik, kde nám zase MOV S. Novotná so svojimi žiačkami z I.A priblížila a ukázala správnu korekciu tváre, rozdiely v dennom a spoločenskom líčení, módne trendy tohto roka a priblížila dievčatám rôzne triky pri líčení. Nakoniec si dievčatá samé vyskúšali kozmetické ťahy štetcom a líčili tréningové tváre. Dievčatá sa od pani majsteriek dozvedeli množstvo zaujímavých a praktických informácií a rád, ktoré môžu ďalej využívať vo svojej praxi stylingu a vizáže. Aj takýmto spôsobom je možné prežiť zaujímavý vyučovací deň na našej škole.

    Dievčatám a pani majsterkám ďakujeme.

     

    Text a foto: Ing. K. Paňková

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov

  • Styling a marketing

  • SSOŠS Bardejov na odbornej exkurzii vo firme JAF Ličartovce

    Odborný výcvik študentov prvého ročníka študijného odboru 3341 K operátor drevárskej a nábytkárskej výroby Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove si chlapci I.A triedy spolu so svojím majstrom odborného výcviku P. Guttom spestrili odbornou exkurziou vo firme JAF v Ličartovciach. Počas tejto skoro trojhodinovej exkurzie si študenti mohli prezrieť jednotlivé časti výroby tejto firmy, a to ukážky a porez rôznych druhov drevín, sklad omietaného a neomietaného reziva, klietky reziva, proces sušenia reziva, vozíkovú dopravu a pohyb po sklade, ako aj základný sortiment firmy (DTD, MDF dosky, škárovky, pracovné dosky, preglejky, eurohranoly, kompozitné dosky, terasové dosky, fólie a dyhy, rôzny sortiment kovania od závesov cez výsuvný systém zásuviek po elektrické otváranie skríň či LED podsvietenie... ). Študenti mali možnosť priamo v praxi vidieť porez reziva, porez laminovanej DTD, olepovanie ABS hrán, či iné ukážky ďalšej ponuky nábytkárskej technológie tejto firmy. Touto exkurziou si tak študenti svoje teoretické vedomosti doplnili aj o vizuálne zážitky a získané vedomosti môžu plne využiť pri svojej ďalšej odbornej drevárskej práci. Za umožnenie vstupu do firmy a za príjemný a odborný výklad počas exkurzie vedeniu firmy JAF Ličartovce veľmi pekne ďakujeme.

     

    Text a foto: Peter Gutt

  • Využitie Memory Sticker vo vyučovaní cudzích jazykov

    Memory Sticker sú malé anglické, nemecké a slovenské nálepky, ktoré  pomáhajú žiakom naučiť sa slovíčka bez toho, aby  sa ich učili naspamäť.

    Nálepku s názvom v angličtine, nemčine alebo slovenčine vyučujúce nalepili na predmet, ktorý žiaci vidia každý deň, a tá im napovie, ako sa daný predmet volá a píše.

    Tým, že nálepku s názvom žiaci vidia viackrát za deň, dokážu si slovíčko pamätať niekoľkokrát rýchlejšie, ľahšie a bez toho, aby  sa ho museli učiť naspamäť.

    Túto metódu učenia slovíčok sme sa rozhodli využiť aj na SSOŠS, keďže na škole venujeme veľkú pozornosť výučbe anglického a nemeckého jazyka. Vyučujúce sa aj takouto formou snažia žiakom učenie sa cudzích jazykov uľahčiť a spríjemniť.

    Viel Glück!

    Good luck!

  • Doma v múzeu - Ikony

    Múzeum ikon v Bardejove je jedinou samostatnou špecializovanou expozíciou ikonopisných pamiatok východného obradu na Slovensku. Sú tu vystavené ikony – maľby na dreve od 16. do polovice 19. storočia, na ktorých návštevník môže sledovať vývin ikonopisnej tvorby karpatských ikon. Pozvanie  na zážitkovo vzdelávaciu hodinu v tejto expozícii  prijala aj Mgr. Michaela Popjaková so študentkami SSOŠS v Bardejove odbor animátor voľného času. Počas 90 minút sa dozvedeli základné informácie o výstave  a v rámci vzdelávania si pre nich galerijná pedagogička Mgr. Danka Hankovská pripravila aj zaujímavé tvorivé aktivity. Študentky predviedli svoju tvorivosť a kreativitu pri vytváraní príbehov či tvorbe videa na  zadané témy. To, že sa im v múzeu ozaj páčilo, potvrdili študentky aj v spätnej väzbe. Aj takýmto spôsobom sa snažíme spríjemniť vyučovanie na našej škole. Návšteva zaujímavých miest v meste podporuje u študentov zvedavosť, samostatnosť, tvorivosť, socializáciu a rozširuje ich poznanie o tom, čo všetko v meste môžeme  nájsť.  Ďakujeme za zaujímavé a tvorivé dopoludnie a tešíme sa na opätovné stretnutie.

  • Novinka v našej kozmetike

    Predstavujeme vám nové skrášľujúce procedúry, ktoré si oddnes u nás viete dopriať. Naše šikovné žiačky sa v decembri zúčastnili kurzu na Lash lifting a lamináciu obočia. V priebehu uplynulých  mesiacov sa v tejto práci zdokonaľovali, a preto nás teší, že vám vieme ponúknuť niečo nové.

    Lash lifting je vhodný pre všetky ženy, ktorým predlžovanie umelými riasami nevyhovuje a  ktoré majú rovné riasy smerujúce nadol. Mihalnice sa jemne vytočia, oko sa krásne opticky zvýrazní a zväčší. Riasy sa týmto ošetrením nepoškodzujú, ale naopak posilnia a vyživia.

    Lamináciou obočia upravujeme prirodzené obočie a jej výsledkom sú lesklé a uhladené chĺpky, perfektne držiace svoj tvar. Vyhľadávaná je najmä dámami s riedkym či nepoddajným obočím, ktorých vôbec nie je málo. 

    Neváhajte a príďte si aj vy dopriať takúto premenu.

    Majsterka odborného výcviku Simona Novotná.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4191702
Streda 29. 5. 2024