Navigácia

  • Soľná jaskyňa

    Žiačky učebného odboru manikér- pedikér sa v rámci odborného výcviku  zúčastnili odbornej exkurzie v soľnej jaskyni. Soľná jaskyňa sa nachádza v priestoroch krytej plavárne na Wolkerovej ulici v Bardejove. Morská mikroklíma soľnej jaskyne napomáha pri liečení zápalu hrdla, prieduškovej astme, alergiách, zápaloch kože, ekzémoch, psoriáze, bojuje proti ochoreniam tráviaceho traktu, proti depresii. Soľná jaskyňa Maruška je vytvorená z prírodných tehál kamennej a morskej soli. Pobyt v nej ( 45 -  minútový ) má porovnateľné účinky ako týždňový pobyt pri mori. Terapia je doplnená relaxačnou hudbou. 

    Ďakujeme veľmi pekne za možnosť odbornej exkurzie. 

  • MODRÝ GOMBÍK

    Aby každé dieťa malo detstvo, v ktorom je milované, chránené, zdravé, vzdelávané, a v ktorom je schopné naplniť svoj potenciál.  A to tak na Slovensku, ako aj v ktorejkoľvek krajine sveta. 

    UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pracuje vo viac ako 190 krajinách a teritóriách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach, deň čo deň, aby pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Ochraňujú ich práva, zabezpečujú pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, lieky, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál.

    UNICEF síce patrí medzi organizácie OSN, má však špecifické postavenie - je jediným fondom OSN, ktorý nie je financovaný zo strany OSN, ani nemá pridelenú pevnú rozpočtovú položku zo štátneho rozpočtu. Pomoc  deťom v núdzi je úplne závislá od dobrovoľných príspevkov jednotlivcov, spoločností a ďalších donorov.  V roku 1965 získal Detský fond UNICEF Nobelovu cenu mieru za milióny zachránených detských životov a za propagáciu bratstva medzi národmi.

    VĎAKA VŠETKÝM, KTORÍ DNES PRISPELI A POMOHLI TAK DEŤOM, KTORÉ SÚ ODKÁZANÉ NA NAŠU POMOC...

  • Animátorky v ŠKD

    Svoje profesijné, ale aj osobnostné zručnosti si naše animátorky, teda žiačky študijného odboru animátor voľného času,  Vanessa Simková a Jessika Siváková rozvíjali tentokrát v ŠKD pri ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v skupine E. Kovácsovej. Pre deti si pripravili animačné aktivity na tému Farba. Nechýbal príbeh, koláž, netradičný pracovný list či zaujímavé pokusy a experimenty s farbami. Opäť to skvele zvládli a ukázali, že sa nestratia v žiadnej téme. Tešíme sa na ďalšie spoločné chvíle, kde budú môcť rozvíjať svoje zručnosti.

    Mgr. M. Popjaková

  • UVlash systém pri predlžovaní rias

    Dňa 10.5 sa na našej škole uskutočnil workshop  na tému UVlash systém pri predlžovaní rias. Keďže svet kozmetiky sa neustále vyvíja, MOV Simona Novotná sa rozhodla ukázať žiačkam študijného odboru kozmetik novú technológiu predlžovania rias. Žiaci sa mali možnosť dozvedieť, čo je to UVlash systém, ako funguje a v čom je toto inovatívne riešenie lepšie než to klasické. Na záver si mohli žiaci prácu s týmto systémom vyskúšať a zistiť rozdiel pri práci  medzi klasickým štýlom lepenia a týmto novým štýlom. Ďakujeme UVlashroom za pozvanie a verime, že žiakov tento workshop zaujal a budú sa chcieť aj naďalej dozvedať o novinkách v oblasti kozmetiky. 

  • Spolu sme silnejší

    10. mája sa  na našej škole podarila krásna akcia, ktorá mala oveľa hlbšie posolstvo. Učebný odbor hostinský (pracovník v gastronómii) zorganizoval charitatívny obed. Na obed sa podával chutný guláš, z ktorého človek bol nielen nasýtený jedlom, ale aj hrejivým pocitom z dobrého skutku pomoci inému. Výťažok z obeda sme zbierali pre veľkú bojovníčku Karinku. Veľmi sa tešíme zo záujmu žiakov, učiteľov a majstrov odbornej výchovy. Podarilo sa nám vyzbierať krásnu sumu - 424,75 €. Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí dopomohli tento deň zorganizovať, pretože " SPOLU SME SILNEJŠÍ!"

  • Študentské voľby

  • 40 rokov s vami a pre vás

  • VÝZNAM STAROSTLIVOSTI O PLEŤ

    Nedávno žiačky (I.A) v odbore kozmetik v rámci hodiny materiálov vytvorili plagát, ktorý zobrazuje význam zdravej pleti a dopady rôznych kožných problémov na pleť. Ich projekt sa zameriaval na vizuálnu reprezentáciu rozdielov medzi zdravou a nezdravou pokožkou ženy, pričom ponúka vzdelávacie a informačné aspekty pre študentov.

    Na ľavej strane plagátu sa nachádza ukážka zdravej, lesklej a krásnej pleti. Tento obraz slúži ako referenčný bod pre to, čo je možné dosiahnuť pomocou správnej starostlivosti o pleť a zdravého životného štýlu. Žiačky vytvorili tento obraz s cieľom demonštrovať ideálne znaky zdravej pleti, ako sú rovnomerný tón, hydratácia a pružnosť.

    Na druhej strane plagátu sa nachádza kontrastný obraz, ktorý zobrazuje problémy s pokožkou, ako sú pigmentové škvrny, akné, teleangiektázie (rozšírené cievy), modré viditeľné žilky či tmavé kruhy pod očami. Tento obraz slúži ako ukážka toho, čo sa považuje za nezdravú pleť a upozorňuje na možné problémy, ktoré môžu byť dôsledkom nedostatočnej starostlivosti o pleť. Edukačné zameranie tohto projektu spočíva nielen vo vizuálnom porovnaní medzi zdravou a nezdravou pokožkou, ale aj v poskytnutí informácií a návodov na starostlivosť o pleť. Žiačky vytvorili plagát s cieľom osvetliť význam preventívnej starostlivosti o pleť a zdôrazniť, ako dôležité je mať správne znalosti o rôznych kožných problémoch a ich liečbe.

     

     

  • MODELY V ZDRAVOVEDE

    Moderné vzdelávanie v oblasti zdravovedy si vyžaduje inovatívne prístupy, ktoré zohľadňujú nielen teoretické poznatky, ale aj praktické zručnosti a interaktívne metódy výučby. V tomto kontexte vznikajú nové možnosti využitia 3D modelovania pre efektívnu edukáciu, ktoré môžu prelomiť tradičné vzdelávacie bariéry.

    Žiačky v odboroch kaderník, manikér-pedikér či kozmetik majú vďaka svojmu špecializovanému povolaniu jedinečný pohľad na zdravie a krásu ľudského tela. Ich znalosti a skúsenosti môžu byť obohatené a vizualizované prostredníctvom 3D modelov, ktoré umožňujú detailné zobrazenie rôznych štruktúr a procesov v ľudskom tele.

    Okrem toho je dôležité zdôrazniť význam jemnej motoriky pri vykonávaní určitých procedúr v spomínaných odboroch. Tvorba a manipulácia s 3D modelmi podporuje rozvoj jemnej motoriky a presnosť pohybov, čo je kľúčové pre úspešné uplatnenie sa v praxi.

  • Vytvárali sme FILMOVÚ SUPERSTAR

    Začiatkom mája sme si na našej SSOŠS v Bardejove pripravili pre všetkých žiakov školy zaujímavú súťaž  s názvom Filmová SuperStar. Zapojiť sa do súťaže mali možnosť študenti zo všetkých študijných i učebných odborov, ktoré na našej škole máme. Úlohou súťažiacich  bolo v odbornej učebni Krása a vizáž vytvoriť vzhľad filmovej hviezdy, ktorá by vyzerala, ako by sme ju práve vystrihli z hollywoodskeho filmu, muzikálu či hudobného klipu. Dôležité bolo zosúladiť celkový styling modelky tak, aby sa dopĺňalo správne zvolené oblečenie s vhodným účesom a to celé bolo podčiarknuté líčením, charakteristickým pre danú filmovú postavu či hudobnú hviezdu. A presne to sa aj podarilo. Naše šikovné dievčatá vytvorili zo svojich spolužiačok úžasné hviezdy, ktoré by sa iste uplatnili aj v Hollywoode. Ocitli sa tak medzi nami Barbie, Kleopatra, Morticia Addams, Maddy z Eufórie, Popoluška, Kráska, Draculaura z Monster High, či Cher a Rihana, Ako to už ale býva, vyhrať nemohol každý, preto boli vyhlásené tri víťazné priečky, na ktorých sa umiestnili tieto zručné dvojice:

     

    1. miestoKlaudia Švirková a modelka Patrícia Juríčková z II.A triedy, odbor kozmetik

    2. miestoLívia Rondzíková z I.B modelka Vanesa Vojtašková z II.B triedy, odbor styling a marketing

    3. miesto – Lilien Szalay a modelka Viktória Udičová z II.C triedy, odbor kaderník

     

    Víťazom srdečne blahoželáme a taktiež aj všetkým ostatným zúčastneným dievčatám patrí veľké uznanie a pochvala za kreatívne prevedenie svojich súťažných modelov. Už teraz sa tešíme na krásne prevedenia ďalších tém pri nasledujúcich súťažiach.

     

    Foto a text: Mgr. Ľudmila Daňková

  • ODBORNÉ KRESLENIE VO FARBÁCH

    Tradičný predmet odborného kreslenia pre kaderníkov prešiel zaujímavou transformáciou, keď sa stal na jeden deň kurzom maľovania účesov v štýle baroka a rokoka. Táto zmena priniesla so sebou nový prístup k výučbe, ktorý kombinuje umenie, históriu a praktické odborné zručnosti.

    Prechod od kreslenia k maľbe je pre odbor kaderník inovatívnym a obohacujúcim prístupom. Táto zmena nielenže podporuje kreativitu a estetické vnímanie, ale aj rozvíja praktické odborné zručnosti, fantáziu, predstavivosť a schopnosť koncentrácie žiakov, čím prispieva k ich komplexnému odbornému rozvoju a pripravenosti na ich budúcu kariéru v kaderníckom odbore.

  • Výtvarná súťaž

    Dňa 6.5.2024 sa na našej škole uskutočnila výtvarná súťaž, na ktorej sa zúčastnili žiačky prvého a tretieho ročníka. Témou súťaže boli Farby a tvary našej Zeme. Súťažiace si mohli zvoliť ľubovoľnú techniku, napríklad maľbu, kresbu, koláž, kombináciu rôznych technik,. Všetky práce boli krásne a jedinečné, bolo veľmi ťažké vybrať len 3 výherné.  Na konci súťaže sa umiestnili : 1, Eliška Šteffanková, 2,Viktória Martičková, 3, Dominika Petrenková. 

    Všetkým zúčastneným ďakujeme a výherkyniam ešte raz blahoželáme. 

  • MODRÝ GOMBÍK

    V pondelok, 13. 5. 2024, sa bude konať zbierka “Modrý gombík“. Čo to je?

    Milióny detí zaspávajú každý večer hladné. Vojny, klimatická kríza a prírodné katastrofy, za ktoré deti nemôžu, spôsobili, že ich taniere ostávajú prázdne. Prispením do zbierky MODRÝ GOMBÍK  môžeme pomôcť tento stav zmeniť... Z podvýživy je možno vyliečiť až 99% detí.

    VÝNOS ZBIERKY MODRÝ GOMBÍK 2024 BUDE VENOVANÝ NA POMOC HLADUJÚCIM DEŤOM!

  • PERFECT BLOND + ACIDIC TONER - školenie učebného odboru kaderník

    V rámci výučby sa žiačky II.C triedy učebného odboru kaderník Lilien Szalay a Daniela Švirková pod dozorom MOV Bc. Beáty Šaryovej zúčastnili školenia, ktoré sa konalo 15.4.2024. Školenie pod názvom „PERFECT BLOND + ACIDIC TONER“ organizovala firma PULS Hair s.r.o. Bardejov, a to pod vedením školiteľky Silvie Limetti z Akadémie COLOR ART DESÍRÉE. Školenie bolo zamerané na zosvetlenie a tónovanie vlasov. Odfarbovanie vlasov a používanie tonerov sú populárne spôsoby, ako zmeniť farbu vlasov a dosiahnuť želaný vzhľad. Pri tónovaní boli použité TONERY COLOR ART DESÍRÉE. Cieľom školenia bolo oboznámiť sa s novými technikami zosvetľovania vlasov a tónovania modernými odtieňmi. Žiačky mali možnosť vidieť prácu školiteľky pri rôznych úkonoch, ako odfarbovanie, tónovanie, vodová ondulácia, ondulácia železom, styling a konečná úprava účesu. Predstavila im aj produkty, ktoré pri svojej práci používala. Žiačky najviac zaujala regeneračná rada produktov, laminátor, šampón a maska LUMI – KEEP THE COLOR.

  • Láska kvitne v každom veku

  • SSOŠS oslavuje 40. výročie

  • 40 rokov existencie SSOŠS

  • Beh za A(tra)ktívny Bardejov

    27.04.2024 sa uskutočnil už 9. ročník benefičného behu Za A(tra)ktívny Bardejov, ktorý organizuje Komunitná nadácia Bardejov. Súčasťou tohtoročného behu bol aj Rodinný beh a ten mala pod palcom Súkromná stredná odborná škola služieb, konkrétne žiaci študijného odboru animátor voľného času: Ondrej Gura, Michaela Pribišová, Paulína Pribišová, Sandra Tokarčíková a Kristína Švecová. Animačnými činnosťami spestrili deťom sobotné popoludnie a svojou kreativitou a nadšením prispeli k a(tra)ktívnemu Bardejovu. Ďakujeme.

  • SPOLU SME SILNEJŠÍ

    „SPOLU SME SILNEJŠÍ.“ Takto sme nazvali krásnu akciu, za ktorou sa ukrýva hlboká myšlienka. Dňa 10.5.2024 sa v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove v čase od 11:00-13:00 uskutoční charitatívny obed, z ktorého výťažok poputuje na pomoc Karinke. Dobrovoľným príspevkom pomôžeme malej bojovníčke. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať silný príbeh.

     

    „Naša Karinka sa narodila 3.mája 2018 ako naše tretie dieťa. Hneď po narodení jej diagnostikovali DOWNOW SYNDRÓM.....Náš svet sa na chvíľu pozastavil....

    Po tejto správe sme robili všetko preto, aby sa Karinka vyvíjala ako ostatné detičky. Je veľmi šikovná a vnímavá. V roku 2022 nastúpila do materskej škôlky Kvapôčka v Bardejove spolu s ostatnými zdravými detičkami, kde ju privítali s veľkým srdiečkom pani učiteľky a hlavne ostatné detičky. Šťastie ale netrvalo dlho....

    Začiatkom roka 2023 Karinke bola diagnostikovaná akútna Myeloblastova Leukémia AML.

    Bola to neskutočná rana a šok pre celú rodinu. Zo dňa na deň sme museli všetko nechať a sústrediť sa na liečbu. Všetky prípravy a procedúry ohľadom liečby radšej ani nebudeme opisovať...

    Každý cyklus chemoterapie nesie so sebou obrovské riziko komplikácií. Po absolvovaní druhého cyklu chemoterapie zaútočil na našu Karinku ADENAVÍRUS....Zničil jej pľúca natoľko, že musela ísť do umelého spánku a byť napojená na umelú pľúcnu ventiláciu. Po týždni strávenom na ARO v DFN KOŠICE  museli Karinku v kritickom stave s opuchom mozgu letecky previezť na ARO do Banskej Bystrice. Počas cesty bola trikrát oživovaná......Ale nevzdávala sa......Po ťažkých piatich týždňoch v umelom spánku sa ju doktorom podarilo zobudiť a maličkými krôčikmi postupne navracali Karinke silu. Jej boj ani zďaleka nebol skončený, keďže ju čakali ešte dva cykly chemoterapie, kde bolo obrovské riziko komplikácií....ALE DALA TO.... Nateraz je Karinkino základné ochorenie AML v remisii, ale ešte dlho bude pod dohľadom onkológov. Žiaľ, jej pľúcka sú zničené natoľko, že ešte veľmi dlho, ak nie do konca života ,bude potrebovať lieky a rehabilitácie, ktoré jej umožnia zlepšiť dýchanie a vrátiť sa opäť medzi svojich rovesníkov do škôlky a školy. Za každú pomoc a modlitbu zo srdca ĎAKUJEME. Karinka s rodičmi.❤

    IBAN:SK60 8330 0000 0020 0277 8771

     

  • FILMOVÁ SUPERSTAR

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11, 085 01 Bardejov
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4170794
Streda 15. 5. 2024