Navigácia

  • Film Bardejov

    08.04.2024 sa žiaci I.A a II.A spolu s Mgr. Silviou Čobejovou a Mgr. Máriou Pinzíkovou, MBA zúčastnili premietania filmu Bardejov v kine Žriedlo v Bardejovských Kúpeľoch. Vo filme je zobrazený  príbeh židovského vodcu Rafuela Lowyho, ktorý našiel dômyselný spôsob, ako zachrániť židovské obyvateľstvo Bardejova pred vyslaním do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny.

    Film nakrúcali filmári z Hollywoodu aj v centre Bardejova. Produkoval ho miestny rodák Emil Fish, predseda Výboru na záchranu židovského dedičstva v Bardejove (Bardejov Jewish Preservation Committee). Fish prežil koncentračný tábor Bergen-Belsen, žije v zahraničí, do rodného mesta prišiel prvý raz na návštevu v roku 2005. Odvtedy sa sem pravidelne vracia a zachraňuje židovské pamiatky.

  • POMÔŽME UPRATAŤ BARDEJOV

    Už od roku 1970 si všetci pripomíname a oslavujeme Deň Zeme, ktorý každoročne pripadá na dátum 22.apríl. Tento deň bol síce najskôr venovaný oslavám príchodu jari, no v súčasnosti ide o ekologicky a environmentálne motivovaný sviatok. Občianske združenie Upracme Slovensko je organizácia, ktorá na Slovensko priniesla celosvetovú iniciatívu “World Cleanup Day” (Svetový čistiaci deň). Vyzýva širokú verejnosť pripojiť sa k tejto iniciatíve, ktorej cieľom je nielen počas Svetového čistiaceho dňa vyčistiť naše okolie.

    SSOŠS v Bardejove sa opäť aj tohto roku veľmi rada pripojila k tejto iniciatíve a zapojila sa do jarného národného čistenia krajiny pod názvom Upracme svet, upracme Slovensko – Svetový čistiaci deň 2024, ktorého organizátorom je občianske združenie Upracme Slovensko. Študenti našej školy, SSOŠS v Bardejove, pod vedením svojej koordinátorky environmentálnej výchovy Ing. Markovej zorganizovali akciu pod názvom Pomôžme upratať Bardejov. Cieľom tejto akcie bolo vyčistiť lokalitu Bardejov - Bardejovský Mihaľov – Kyslíková cesta od jej zbytočného odpadu, ktorý do prírody nepatrí. Odpad zbierali študenti prvého ročníka SSOŠS v Bardejove, študenti študijného odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, teda tí, ktorí majú k ochrane dreva a prírody blízko. Svoju prácu sme začali už popri hlavnej ceste na Mihaľov, kde veru odpadu nebolo málo. A po krátkom oddychu sme pokračovali vyčistením lokality Kyslíková cesta. Po dobre odvedenej práci a oddychu v čistom lese sme vrecia odpadu odpratali tam, kam správne takýto odpad patrí, teda na zberný dvor v Bardejove. Našou prácou sme teda aspoň trošku pomohli mestu Bardejov upratať sa od čiernych skládok. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že v rámci Svetového čistiaceho dňa 2024 sme spoločne prispeli k čistejšiemu Bardejovu, k čistejšiemu Slovensku.

    Ak sa aj vy pôjdete poprechádzať po Kyslíkovej ceste, spomeňte si na našu prácu a na prácu množstva ľudí, ktorí  možno vyčistili práve tú alebo aj inú lokalitu, po ktorej sa prechádzate. Užite si teplé počasie a nezabudnite, že odpad nikdy nepatrí do prírody. A neplatí to len na World Cleanup Day, či na Deň Zeme, platí to vždy. Ďakujeme.

     

    Text a foto: Ing. Hana Marková

     

  • Tupírovaný melír

    V kaderníctve SSOŠ Bardejov sa žiaci a žiačky učebného odboru kaderník učia moderným technikám farbenia a melírovania vlasov. Jedna z techník, ktorú robíme v našom kaderníctve, je aj tupirovany melír. Dodáva vlasom prirodzený vzhľad a taktiež je to príjemná zmena pre oživenie vlasov.

     

  • Žiaci odboru kaderník na exkurzii v profesionálnom KADERNÍCTVE JOJKA

           V rámci výučby sa žiaci II.C učebného odboru kaderník pod dozorom MOV Bc. Beáty Šaryovej zúčastnili dňa 26.3.2024 exkurzie v kaderníckom salóne KADERNÍCTVO JOJKA. Cieľom exkurzie bolo oboznámiť sa s prácou profesionálnych kaderníkov a pozrieť si najnovšie trendy v oblasti kaderníctva.

           Po príchode do kaderníctva boli žiaci privítaní majiteľkou salónu, ktorá im ukázala priestory svojho salónu. Žiaci mali možnosť priamo vidieť prácu kaderníčky pri rôznych úkonoch, ako melírovanie a zároveň farbenie vlasov, strihanie, vodová ondulácia, styling a konečná úprava vlasov. Kaderníčka žiakom podrobne vysvetlila jednotlivé techniky a postupy, ktoré používala pri svojej práci. Predstavila im produkty, ktoré používa pri práci od firmy ZonaIN. Žiaci sa tak dozvedeli mnoho užitočných informácií o kaderníctve a získali cenné rady pre ich budúce povolanie.

           Exkurzia bola pre žiakov veľmi prínosná. Dozvedeli sa mnoho nových informácií a poznatkov, ktoré v budúcnosti môžu využiť. Taktiež ich táto exkurzia motivovala k tomu, aby sa v tomto odbore neustále zlepšovali a rozvíjali svoje zručnosti.

  • Deň učiteľov

    Na Slovensku a v Česku oslavujeme Deň učiteľov od roku 1955.  28. marec pritom nie je náhodný. V tento deň si totiž pripomíname výročie narodenia Jana Amosa Komenského.

    V rámci odborného výcviku učebného odboru manikér-pedikér si žiačky pre svojich učiteľov pripravili príjemné prekvapenie. Poďakovaním učiteľom za ich náročnú, avšak krásnu prácu bolo ošetrenie rúk. Žiačky II.C Kristína Juročková, Marianna Kačuriková a Štefánia Ištoňová vykonávali úkony peeling, masáž rúk a maska na ruky.

    Je nám potešením, že učitelia využili tento malý darček ako poďakovanie. Ich úsmev pri vykonávaní úkonov nás zase presvedčil o tom, že robíme správnu vec.

    Budeme sa tešiť na ďalšie projekty v 3 - ročnom učebnom odbore manikér- pedikér.

    MOV Bc. Zuzana Štalmachová 

  • Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024

    "Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024: Spoločne darujeme lásku a pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú!"

    Saleziánske Kilo Veľká Noc 2024 oslovilo srdcia a spojilo ruky všetkých, ktorí cítili povinnosť a túžbu prispieť k dobrej veci. Dňa 22. marca 2024 sa naša škola stala súčasťou tejto skvelej charitatívnej udalosti, ktorá mala za cieľ pomôcť ľuďom pod heslom: "Daruj niečo zo svojho nákupu rodinám v núdzi".

     

    V predajniach sa zhromažďovali potravinové dary a saleziánsky dobrovoľníci s nadšením a oddanosťou vyzbierali množstvo krabíc s jedlom, ktoré neskôr boli distribuované medzi tých, ktorí ich najviac potrebovali. Tento akt solidarity a lásky k blížnemu bol úžasným prejavom ľudskosti a starostlivosti.

     

    Majsterky odbornej výchovy Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove, pani Monika Mochnacká a pani Nataša Balaščáková, spolu so žiakmi učebného odboru hostinský, pripravili výnimočnú pochúťku – bravčový guľáš a domáci chlieb, ktorými pohostili dobrovoľníkov Saleziánskeho kila. Ich práca a oddanosť prispeli k úspechu celej udalosti.

     

    Osobitné poďakovanie patrí aj majstrovi odbornej výchovy Bc. Michalovi Hankovi, ktorý aktívne pomáhal s rozvozom krabíc rodinám, ktoré to najviac potrebovali. Jeho úsilie a angažovanosť boli nenahraditeľným príspevkom k realizácii tohto charitatívneho podujatia.

     

    Vedenie našej školy si zaslúži veľké uznanie za podporu a povzbudenie pri tejto udalosti, ktorá nám pripomenula silu spoločenstva a dôležitosť pomáhať tým, ktorí sú v núdzi. Takéto aktivity posilňujú našu školskú rodinu a formujú z nás lepších ľudí. Budeme sa tešiť na ďalšie príležitosti, pri ktorých môžeme spoločne prispieť k dobru nášho okolia a komunity.

     

    (autor textu: MM)

  • Kráľovná disco párty 70 - te roky

    Dňa 22.3.2024 sa aj na našej Súkromnej strednej odbornej škole služieb konalo triedne kolo v dekoratívnom líčení na tému "Kráľovná disco párty 70 - te roky. Naše študentky z 2.ročníka v študijnom odbore kozmetik sa tejto súťaže zúčastnili, overili si svoje zručnosti, kreativitu, celkovú vizáž, dodržiavanie správneho technologického postupu. Bol to pre nich zaujímavý a prínosný deň.

    1.miesto získala Klaudia Švirková

    2. miesto získala Patrícia Juríčková

    3.miesto získala Katarína Kašperová

    Ďakujeme študentkám v študijnom odbore kozmetik za účasť a snahu. Po Veľkej noci sa môžete tešiť na ďalšiu súťaž, tento raz to budú študentky 3.ročníka v študijnom odbore kozmetik.

  • Edukačný deň v učebnom odbore kaderník

    Dňa 25.03.2024 sa žiačky 2. ročníka učebného odboru kaderník zúčastnili edukačného dňa. Edukačný deň bol rozdelený na dve časti.

    V prvej časti edukačného dňa si pre žiačky pripravila vyučujúca Mgr, Miroslava Pollaková zaujímavú prezentáciu na tému Poškodenie a regenerácia vlasov. Po prezentácii žiačky vypracovávali pracovné listy, ktorými si upevnili svoje vedomosti. Po teoretickej časti žiačky pracovali s mikroskopom, kde mohli naživo vidieť a pozorovať štruktúru svojho vlasu, aby vedeli posúdiť, ako vplýva farbenie a melírovanie na štruktúru vlasu. Potom  nasledoval workshop, v ktorom žiačky využili svoje vedomosti a znalosti nielen z vyučovania, ale zo samotnej odbornej praxe, ktorú majú pod vedením majsterky Bc. Beáty Šaryovej. Dievčatá si rozrábali farby na vlasy s rôznymi koncentráciami peroxidu vodíka – 3%, 6% a 9%. Namiešané farby s rôznymi koncentráciami nanášali žiačky na pramienky vlasov. Nasledovala  kontrola účinku rovnomernosti nanesenia farby a počas doby pôsobenia farby, ktorá je 20 až 40 minút, sme kontrolovali účinok farby. Po uplynutí doby pôsobenia farby, žiačky umyli vlasy, vysušili ich a následne sme si  vysvetlili účinky peroxidu vodíka s rôznymi koncentráciami. Následne si žiačky pripravili domáce masky na vlasy, aby reálne videli, prečo je používanie masiek na vlasy dôležité, hlavne po chemických zásahoch do štruktúry vlasu, ako je farbenie a odfarbovanie vlasov a tiež samotný melír.

    Žiačkam sa edukačný deň veľmi páčil, pretože si mohli viacej osvojiť svoje teoretické vedomosti o farbení vlasov a regenerácií vlasov prostredníctvom prezentácie v kombinácii s pracovnými listami a workshopmi, ktoré boli pre ne pripravené. Žiačkam bol tak ponúknutý zaujímavý zážitok z učenia, ktorý bolo vidno, pretože sa  aktívne zapájali, porozumeli a hlavne zapamätali si učivo.

    Každá žena si zakladá na svojich vlasoch a svoje vlasy nadovšetko miluje. Nájsť správnu kaderníčku je preto hotový beh na dlhé trate. Kaderníčka musí spĺňať hneď niekoľko povahových vlastností a zručností do tohto povolania. Mala by mať chuť pracovať. Zákazníci sa tak budú cítiť v kaderníckom salóne maximálne komfortne a chcene. Dobrá kaderníčka musí byť komunikatívna a je dobré, ak bude vedieť príjemne vystupovať. Čo sa týka zručností, skvelá kaderníčka by mala ovládať správne miešanie farieb. Predsa len ide o zodpovednosť a klienti by mali byť vždy s výsledkom spokojní. Kadernícke farby na vlasy je tak dobré vedieť rozlíšiť a zároveň ich aj vhodne použiť. Vlasy sú koruna krásy – preto nezanedbajte starostlivosť o ne a zverte sa do rúk odborníkom.

     

  • Kozmetičky na odbornom dermoporadenstve

     

    Na našej SSOŠS v Bardejove aj naďalej pokračujeme v zaujímavom zážitkovom vzdelávaní, a preto sa skupinka dievčat z druhého ročníka študijného odboru kozmetik, pod vedením učiteľky odborných predmetov Mgr. Ľudmily Daňkovej, zúčastnila odborného Dermo-poradenského dňa v bardejovskej lekárni             Le Medic v HM Tesco. Keďže sa na teoretickom vyučovaní Náuky o koži a Technológie aktuálne venujeme podrobnému štúdiu jednotlivých typov pleti a správnym spôsobom ich profesionálneho ošetrovania, dermoporadenstvo spojené s dôkladnou analýzou pleti pomocou diagnostického prístroja bolo pre študentky praktickým prepojením vedomostí, ktorými už disponujú s novými poznatkami z praktického uhla pohľadu. Odborná analýza pleti prebiehala pomocou neinvazívneho diagnostického systému SDB Bomtech, s ktorým v tejto lekárni pracovala skúsená a veľmi milá dermoporadkyňa. Pomocou detailného zobrazenia fotoskenera mali dievčatá možnosť vidieť na monitore presný a aktuálny, niekoľkonásobne zväčšený obraz pleti a najmenšie detaily pokožky u zákazníčky a na porovnanie aj u svojej spolužiačky. Určovala sa miera hydratácie, elasticity, pigmentácie či hĺbky vrások, typ pleti, premastenie, pružnosť i ďalšie odchýlky v pleti. Na základe zhodnotenia výsledkov týchto analýz následne prebiehalo poradenstvo ohľadom správnej voľby vhodných účinných látok pre daný typ pleti. Dievčatá sa tak dozvedeli opäť množstvo nových informácií o rozdieloch v kozmetických produktoch, jednotlivých kozmetických značkách a ich použití. V rámci svojej poradenskej činnosti tak budú znova viac vyzbrojené odbornými znalosťami, ktoré veľmi radi poskytnú svojim zákazníčkam pri správnom odporúčaní vhodných prípravkov pre ošetrovanie konkrétneho typu pleti i v našom školskom kozmetickom salóne, do ktorého všetkých srdečne pozývajú.

    Veľmi pekne ďakujeme lekárni Le Medic za obohacujúce chvíle strávené na tomto podujatí a tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity v rámci vzájomnej  spolupráce.

    Foto a text: Mgr. Ľ. Daňková

  • KRÁSNE SVIATKY VEĽKEJ NOCI

  • Batika voskom našich stylistiek

  • Módne doplnky I.B

  • Svetový deň vody

    Tieto dni si pripomíname aj dva dôležité dátumy, a to 22.3. ako Medzinárodný  deň  lesov a 22.3. ako Svetový deň vody. Medzinárodný deň lesov bol vyhlásený na valnom zhromaždení OSN v decembri roku 2012 a prvýkrát sa oslavoval 21. marca 2013. Jeho hlavným účelom je oslava a zvýšenie povedomia o význame všetkých typov lesných ekosystémov pre udržateľný rozvoj. Svetový deň vody bol vyhlásený v roku 1992 konferenciou Spojených národov o životnom prostredí a rozvoja v Rio de Janeiro. Jeho hlavným cieľom je upriamiť pozornosť na životne dôležitú úlohu vody vo všetkých ekosystémoch, v priemysle, poľnohospodárstve, či v zásobovaní zdravotne bezpečnou pitnou vodou.

    Z dôvodu uvedomenia dôležitosti týchto dní sa nad touto tematikou zamysleli aj žiaci našej školy. V priestoroch školy spolu s koordinátorkou environmentálnej výchovy vytvorili propagačnú environástenku pri príležitosti týchto envirovýznamných dní, pričom počas jej tvorby diskutovali o týchto dôležitých témach. V piatok počas veľkej prestávky sa mohli žiaci a pedagógovia školy občerstviť dúškom čistej vody ochutenej citrónom.

         Pokúsme sa chrániť naše lesy, nevyhadzovať odpad do lesov, či vypiť pohár čistej vody každý bežný deň. Porozmýšľajme, ako by sme sa o les a vodu mohli najlepšie starať. Každý za seba. Teda:  Na zdravie dúškom čistej vody...

     

    Text a foto: Ing. Marková, koordinátorka environmentálnej výchovy

  • Jarná manikúra

    V našom salóne manikúry vykonávame aj tento úkon- modelácia nechtov na šablóny. Výhodou práce so šablónami je, že prírodný necht nezaťažujeme  lepidlom. Vzhľad nechtov pôsobí esteticky krajšie. Použitie šablón za účelom predĺženia nechtového lôžka nám zaručuje čistejší a flexibilnejší výsledok. Budeme sa tešiť, ak nás podporíte a prídete k nám do salónu 😊

     

  • Hodina deťom

    Dňa 21.3.2024 sa na našej škole uskutočnila zbierka - Hodina deťom.  Peniaze, ktoré sme vyzbierali, budú venované vybraným osamelým rodičom s deťmi, ktoré najviac ohrozuje chudoba. Viac ako polovica jednorodičov so školopovinnými deťmi, ktorí žiadajú o pomoc uvádza, že by ich deti potrebovali školské pomôcky. Príspevkom im teda uľahčíme nástup do školy.  Všetkým veľmi pekne ďakujeme za príspevky. 

  • Mladý marketér

    Študentská súťaž organizovaná Fakultou masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda nazvaná "Mladý marketér" predstavuje jedinečnú príležitosť pre študentov odboru styling a marketing na prezentovanie svojich schopností v danej oblasti.  Naši študenti sa zapojili aj tento rok a počas celého mesiaca si v rámci projektového vyučovania postupne vypracovávali úlohy, ktoré následne zaslali do súťaže. Pri príprave zužitkovali doterajšie vedomosti z predmetu marketing, ale popri tom sa naučili aj viacero nových.

    Štvrtý ročník súťaže Mladý marketér 2024 priniesol novú výzvu zameranú na aktuálne trendy v online marketingovej komunikácii, digitálnom marketingu a v  reklame prostredníctvom elektronických platforiem. Študenti mali príležitosť ukázať svoju kreativitu a schopnosť prispôsobiť sa dynamicky meniacemu sa svetu marketingu. Ich projektom držíme palce.

    Foto a text: Mgr. Valéria Oslacká

  • SSOŠS úspešná v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe

    19.3.2024 sa v Michalovciach konal 2.ročník regionálnej súťaže študentov stredných odborných škôl v dekoratívnom líčení a v účesovej tvorbe. Témou súťaže bola "Benátska noc". Pod touto témou bol postavený aj tematický event- ples v štýle Benátskej noci. Benátska noc je plná tajomna, kostýmov a nádherných dekorácií, preto aj hostia, ktorí sa zúčastnia tohto plesu, chcú zaujať napaditými, nosnými a často extravagantnými róbami, účesmi a líčením. Naše študentky 3.ročnika v študijnom odbore kozmetik Kamila Gdovinová spolu s  modelkou a zároveň spolužiačkou  Sarah Pobořilovou a Tamara Rozkošová v učebnom odbore kaderník s modelkou  Tamarou Sivákoou sa tejto regionálnej súťaže zúčastnili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku Bc.Karin Hudákovou a Blaženou Hviščovou, obidve súťažíace získali krásne 3.miesto. Tento deň bol pre študentov prínosný, overili si svoje zručnosti v odbore a získali množstvo zážitkov. Ďakujeme organizátorom za pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Hodina deťom

    Milí rodičia a žiaci,

     

    dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a aj tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky  zapojiť. Zapojiť sa  môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

  • Estetické tejpovanie tváre v odbore kozmetik

     

    Aktívne sledovanie najnovších trendov v starostlivosti o pleť by pre profesionálnu kozmetičku malo byť absolútnou a nevyhnutnou samozrejmosťou. K tomuto aktívnemu prístupu sa na našej škole snažíme naše študentky - kozmetičky viesť už od prvých ročníkov štúdia. Preto sme sa v rámci odborných predmetov Technológia a Náuka o koži v druhom a treťom ročníku študijného odboru kozmetik viac zamerali na čoraz častejšie žiadané a preferované odborné ošetrenia tváre pomocou neinvazívnych techník. Tentokrát sme si vybrali estetické lymfatické tejpovanie tváre. Keďže sa jedná o prevenciu vzniku vrások a zámerné ovplyvňovanie a odstraňovanie už vzniknutých vrások cieleným pôsobením na svaly tváre, v rámci témy dokonalého poznania mimických a žuvacích svalov a pre trvácne zapamätanie preberanej problematiky si študentky najskôr vytvorili svoje 3D modely svalov tváre. Technika a prevedenie modelov boli ľubovoľné, no zadanie bolo jednotné a presné – čo najvernejšie znázorniť a odlíšiť jednotlivé svaly tváre, ktoré sú pre kozmetičku v rámci protivráskového ošetrovania pleti najpodstatnejšie. V ďalšej časti zoznamovania sa s estetickými lymfatickými tejpmi si dievčatá aj jednotlivé postupy tejpovania zón tváre, podľa rozloženia tvárových svalov, za pomoci vytvorených modelov a presných postupov na sebe aj prakticky vyskúšali. Po dôležitom úvodnom zaškolení sme ovplyvňovali vrásku hnevu i čelové vrásky, pracovali sme aj s vráskami okolo očí, či v okolí nosoústnej ryhy. Študentky opäť spoznali a aj na vlastnej koži si vyskúšali niečo nové, čo ich veľmi zaujalo a rozšírilo ich profesionálne obzory. Táto tematika bola pre dievčatá natoľko pútavá, že sa jej chcú venovať intenzívnejšie i naďalej. Aj preto pre ne do budúcna, opäť pod vedením učiteľky odborných predmetov Mgr. Ľudmily Daňkovej, pripravíme ďalšie zaujímavé aktivity, ktorými sa v oblasti odborných spôsobov ošetrenia pleti znova o niečo viac zdokonalia.

    Aj takýmito zážitkovými formami vyučovania sa na SSOŠS v Bardejove snažíme študentov viesť k modernému získavaniu a upevňovaniu odborných vedomostí a zručností, ktoré sú pre remeslo v ich rukách nevyhnutne potrebné.

    Foto a text: Mgr. Ľ. Daňková

  • AJ KADERNÍČKA MÔŽE BYŤ KOZMETIČKOU

    Žiačky II.C triedy učebného odboru kaderník sa dňa 13.3.2024 pri výučbe odborného výcviku oboznámili aj s témou Farbenie a úprava obočia. V našom školskom kozmetickom salóne žiačkam teoreticky túto tému vysvetlila a následne aj prakticky predviedla majsterka odborného výcviku Bc. Karin Hudáková. Pani majsterka najprv žiakom porozprávala postup, ako si pripraviť zákazníčku, podľa akých kritérií zvoliť správny odtieň farby a správne namiešať farbu a peroxíd vodíka a ako postupovať pri formovaní a farbení obočia. Po tomto teoretickom výklade im študentka III.A odboru kozmetik názorne predviedla formovanie a úpravu obočia.

     

    V druhej časti výučby si žiačky II.C svoje nadobudnuté poznatky prakticky vyskúšali. Pomocou pinzety vyformovali obočie a nafarbením obočiu dodali skvelý vzhľad. Napriek tomu, že nie sú študentkami odboru kozmetik, ich táto skúsenosť nadchla a obohatila o nové vedomosti a praktické zručnosti, ktoré môžu využiť aj vo svojej budúcnosti.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11, 085 01 Bardejov
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4145530
Pondelok 29. 4. 2024