Navigácia

  • Burza informácií

    07.12.2023 sa v Športovej hale Mier v Bardejove konala Burza informácií, ktorú v súvislosti s poskytovaním preventívneho poradenstva na základných školách usporiadal Odbor služieb zamestnanosti ÚPSVR. Išlo o prezentáciu študijných a učebných odborov stredných škôl z Bardejova, Svidníka a Prešova. Súkromnú stredná odbornú školu služieb Bardejov reprezentovali: Marek Krišš (grafik tlačových médií), Beáta Slivová (pracovník v gastronómii, Kvetoslava Kukľová a Tamara Rozkošová (kaderník), Matej Pinzík (operátor drevárskej a nábytkárskej výroby), Karin Hankovská (styling a marketing), Ondrej Gura (animátor voľného času), Viktória Puzderová a Kamila Gdovinová (kozmetička - vizážistka), Viktória Gajdárová (manikér - pedikér) pod vedením výchovnej poradkyne PaedDr. Jany Jevčákovej a zástupkyne riaditeľa školy Mgr. Márie Pinzíkovej, MBA.

    Veríme, že naša prezentácia oslovila  deviatakov a že s mnohými sa budeme od septembra 2024 stretávať v priestoroch SSOŠ, kde budú rozvíjať svoj talent a kreativitu.

  • OLYMPIÁDA ZO SJL

    Dňa 5.12.2023 si žiaci 1. – 4. ročníka našej školy preverili svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry v  školskom kole OSJL v dvoch kategóriách – A, B. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku a zvýšiť záujem  o slovenský jazyk a literatúru.

    A keďže tu máme predvianočné obdobie a za dverami Mikuláša, pripravili sme si v učebniach príjemnú vianočnú atmosféru s vôňou škorice a medovníkov.

    V školskom kole sa umiestnili títo žiaci:

    Kategória A:

    1. miesto –
    2. miesto – Vanesa Simková           III.A
    3. miesto – Nikola Širotová             I.PR

    Kategória B:

    1. miesto –
    2. miesto – Marianna Lešičková    II.A                      
    3. miesto – Klaudia Švirková          II.A

    Všetkým zúčastneným ďakujeme, že sa zapojili do súťaže a víťazom srdečne blahoželáme.

    PaedDr. J. Jevčáková

    Mgr. S. Čobejová

     

     

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Študentská rada pri SSOŠS Bardejov pod vedením Mgr. M. Popjakovej a v spolupráci s Mgr. S. Čobejovou  sa aj v tomto roku rozhodla zapojiť do zbierky pre seniorov a potešiť ich darčekom, ktorý zohreje pri srdci. Spoločne sme naplnili krabice od topánok, ktoré sme ozdobili vianočným motívom.  Krabice  obsahovali z každého troška: niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo mäkké, niečo voňavé, niečo na zábavu, niečo zo srdca. Naplnené krabice sme spolu s pani zástupkyňou Mgr. Máriou Pinzíkovou, MBA odovzdali podľa pokynov ktoré sme dostali k tejto zbierke, riaditeľovi Poľsko-slovenského domu v Bardejove Ing. Marcelovi Tribusovi, ktorý ich roznesie seniorom.

    Veľká vďaka patrí všetkým študentom a učiteľom,  ktorí sa do tejto zbierky zapojili.

     

     

  • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku 2023/2024 má svojich víťazov

    Prvé miesto obsadila Kristína Laurová z II.B, ktorá sa takto umiestnila aj minulý šk. rok. Na druhom mieste skončila Nikol Ňaňková, žiačka II.A, a tretie miesto patrí Laure Malegovej z I.PR.

    Všetkým trom srdečne blahoželáme a Kristíne budeme držať prsty na okresnom kole, ktoré sa bude konať v januári.

  • Doma v múzeu

    Doma v múzeu si mohli povedať študenti študijných odborov  animátor voľného času a  styling a marketing SSOŠS Bardejov 4. 12. 2023, kedy spolu s pani učiteľkou Mgr. M. Popjakovou navštívili Šarišské múzeum, kde pod vedením pracovníčky Mgr. D. Hankovskej prežili  príjemné dopoludnie. Veľmi zaujímavou a tvorivou formou  im priblížila blížiace sa sviatky, spoznali nové pojmy, ktoré súvisia s týmto predvianočným časom, ale aj symboly, ktoré sa ukrývajú v jednotlivých dielach. Spolu sa zahrali  na sv. Mikuláša, oboznámili sa s legendami, ktoré tento sviatok sprevádzajú a z tvorivej dielne si odniesli aj vlastnoručne vyrobený darček. Sme veľmi radi, že sme mohli takto tvorivo stráviť pár hodín a zážitkovou formou spríjemniť našim študentom deň. Tešíme sa na ďalšie stretnutia v múzeu.

  • Práve prebieha...

    Vianočné inšpirácie

  • Make a TV series!

    Úlohou žiakov bolo natočiť upútavku na ich vlastný TV seriál a poslať ju do súťaže pre stredoškolákov, ktorú vyhlásilo Venture Books.  Do súťaže svoje príspevky pripravili 3 tímy: Traja Mušketieri – IV.A, ktorí svoje video natáčali v stolárskej dielni, druhý tím Gypsy Kitchen – III.C, študenti odboru hostinskí si svoju upútavku natočili v školskej kuchyni. Treťou skupinkou sú kozmetičky z III.A, ktoré svoj tím nazvali Crazy Pretty Girls a ich video sa natáčalo v kozmetickom salóne školy. Celú prácu na videách si študenti manažovali samostatne, vrátane strihania a editovania. Vyučujúca anglického jazyka ich práce zaslala do súťaže na posúdenie, kde sa bude hodnotiť kreativita a jedinečnosť spracovania.  Všetci im držíme palce.

    Mgr. Valéria Oslacká

  • DOD TROJLÍSTOK, n. o. (špecializované sociálne poradenstvo pre látkové a nelátkové závislosti)

    „V Trojlístku chceme podnietiť ľudí, aby mali chuť meniť svoj život k lepšiemu“ (D. Šoltésová)

                                                                                                          

    Dňa 28.novembra 2023 sa konal v ambulantných priestoroch neziskovej organizácie Trojlístok n. o. na Konštantínovej ulici  v Prešove a v jej pobočke na Stocklovej ulici v Bardejove Deň otvorených dverí, ktorého súčasťou sa stali aj žiaci II.C a II.D  SSOŠS Bardejov.  

    Na slávnostnom  otvorení v bardejovskej pobočke sa k žiakom prihovorili a predstavili činnosť tejto organizácie riaditeľka Doc. PhDr. Denisa Šoltésová, PhD. a jej štatutárna zástupkyňa PhDr. Mgr. Gabriela Šostáková. Zdôraznili, že vítaní v ich priestoroch sú nielen tí, ktorí majú problém napríklad s alkoholom, gamblerstvom, sebapoškodzovaním a rôznymi inými závislosťami, ale aj ich blízki a príbuzní.
    Nezisková organizácia Trojlístok realizuje individuálnu a skupinovú sociálnu prácu od roku 2012 v meste Prešov a na úrovni Prešovského samosprávneho kraja pre fyzické osoby, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii z dôvodu ohrozenia sociálne rizikovým správaním v dôsledku nad/užívania psychoaktívnych látok, škodlivých návykových činností a závislostí.

    Bardejovská pobočka je novšou pobočkou  a ako uviedla riaditeľka Trojlístka n.o. D. Šoltésová, výber práve tohto mesta nebol náhodný, nakoľko z Bardejova a z jeho okolia prichádzalo do Prešova veľa klientov a nebolo to vzhľadom na vzdialenosť a spôsob  cestovania pohodlné predovšetkým pre mamičky s menšími deťmi. Takto sa zvýšila dostupnosť pomoci  aj do ďalších lokalít Prešovského kraja.

    Hlavným cieľom Trojlístka n. o. je najmä znížiť riziká a dôsledky nad/užívania psychoaktívnych látok a škodlivých návykových činností na jednotlivca, rodinu, komunitu prostredníctvom dostupnej odbornej pomoci a profesionálneho prístupu.
    Ponúka pomoc v oblasti:

    • nadužívania psychoaktívnych látok, vrátane alkoholu,
    • realizácie škodlivých návykových činností - patologické hráčstvo,  látkové i nelátkové závislosti,
    • realizuje programy na podporu funkčnosti rodín a na predchádzanie prehlbovania problémov v rodinách,
    • organizuje vzdelávanie v súvisiacich témach.

    Táto pomoc bude poskytovaná bezplatne.

    Poradiť sa so svojím problémom či problémom blízkeho  môžete na:

    Trojlístok n. o.,  Konštantínova 3, Prešov, Trojlístok n. o., Stocklova  9, Bardejov

    Telefón:              051/7754479, 0948 078 997,

    Email:                  trojlistokno@gmail.com

    Web:                    www.trojlistokno.sk

    FB:                        Trojlistok n.o.

    Instagram:         trojlistokno

     

                                                                                                                                         PaedDr. Jana Jevčáková

  • Prišlo nám poďakovanie...

    Touto cestou by som sa rád poďakoval žiačke a celému tímu z odboru kaderník za nádherný účes pod vedením MOV Hviščovej . Kadernícke služby, ktoré poskytujú, sú naozaj veľmi rýchle, kvalitné a bezpečné, odporúčam všetkým, ktorí sa chcú ostrihať, no nemajú ešte kaderníčku. Vrelo odporúčam všetkými desiatimi kadernícky salón Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove .

    Bolo to moje prvé, ale určite nie posledné stretnutie v tomto nádhernom kaderníckom salóne. Ešte raz ďakujem za nádherný účes.

     

     

     

     

     

  • Prezentácia SSOŠS Bardejov

  • Picasso nás baví

    Aj v tomto školskom roku sme sa s našimi prváčkami zo študijného  odboru styling a marketing zahrali na módnych tvorcov. Na tému Picasso mali dievčatá vytvoriť módne tričká. Ich práca bola zaujímavá v tom, že jednotlivé detaily tváre určovala obyčajná hracia kocka. A tak pod ich šikovnými rukami vznikli opäť originálne práce.

     

    Text a foto: Ing. Katarína Paňková

  • Deň boja proti AIDS

    Prvého decembra si každoročne pripomíname Svetový deň boja proti AIDS. Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS. Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a pod odbornou garanciou Ministerstva zdravotníctva SR a viacerých odborných pracovísk na Slovensku a v zahraničí.

    Pripnutím červenej stužky vyjadrujeme solidaritu s osobami, ktoré infekciou HIV alebo ochorením AIDS trpia. Keďže najúčinnejším prostriedkom na zabránenie šírenia HIV a AIDS je prevencia, rozhodli sme sa zvýšiť povedomie aj v radoch našich žiakov. Pracovníčky RÚVZ v Bardejove im prišli porozprávať o príčinách, príznakoch, spôsoboch prenosu, ale predovšetkým o možnostiach ochrany pred nákazou HIV vírusom. V skupinách následne žiaci riešili a odpovedali na otázky a overili si tak svoje vedomosti o HIV/AIDS.

     

    MVDr. J. Novotná, koordinátorka ČK
     

  • Odborný výcvik III.B učebného odboru kaderník

    Dievčatá učebného odboru kaderník predviedli svoje zručnosti v tvorbe spoločenského účesu.
    Navštívte náš kadernícky salón a presvedčte sa o ich zručnosti a kreativite sami.
    Kadernícky salón a naše šikovné žiačky sú tu pre vás každý deň od pondelka do piatku.
  • Do Vianočných trhov nám ostáva 13 dní 🎄✨


    S prípravou nezaháľame a sľubujeme vám, že sa máte na čo tešiť. 

    Šumivé bomby do kúpeľa, voňavé mydlá a sviečky sú 100% handmade. Krásna vôňa, výrazná farba a jedinečný dizajn vás okúzlia na prvý pohľad.

  • Prváci SSOŠS Bardejov na exkurzii vo firme Píla Herstek

    Zasnežené utorkové dopoludnie si dňa 28.11.2023 študenti Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove spríjemnili návštevou piliarskej firmy Píla Herstek s.r.o. Bardejov. Odborná exkurzia bola určená pre študentov prvého ročníka študijného odboru 3341 K operátor drevárskej a nábytkárskej výroby, ktorí si svoje teoretické vedomosti z témy Piliarska technológia získané na odborných predmetoch mohli pozrieť a preveriť aj priamo v praxi, a to v sprievode svojej učiteľky odborných premetov Ing. Markovej.

    Firma Píla Herstek s.r.o. má už dlhoročnú tradíciu a využívajú sa v nej skúsenosti získané z dlhoročnej práce v oblasti drevovýroby. Za umožnenie vstupu do firmy a za príjemný a odborný výklad vedúceho výroby, ktorý nás firmou sprevádzal, vedeniu firmy Píla Herstek veľmi pekne ďakujeme. Po kratšej pešej túre sprevádzanej krásnym snežením mali študenti možnosť prehliadky tejto firmy a mohli si tak svoje teoretické znalosti doplniť aj o vizuálne zážitky. Pozreli si priebeh piliarskej technológie, a to sklad guľatiny, porez výrezov, priebeh výroby dosiek a prírezov, či proces sušenia dosiek. Tieto získané vedomosti môžu plne využiť pri svojej ďalšej odbornej drevárskej práci.

    Každá takáto odborná exkurzia je pre študentov veľmi prospešná a prínosná, či už z pohľadu prehĺbenia si vedomostí a zručností v oblasti drevárskej a nábytkárskej výroby, ako aj z pohľadu množstva poskytnutých nápadov a inšpirácií pre svoju budúcu prácu. A o zážitkoch už nehovoriac. Aj keď vonku bolo chladné až mrazivé počasie, neovplyvnilo nám to dobrú náladu a radosť z očakávanej odbornej exkurzie. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu exkurziu.

     

    Text a foto: Ing. Hana Marková

     

  • Blahoželáme Tomášovi Markovi

    24.-26.11.2023 sa v Brezne konali Majstrovstvá Európy v mas - wrestlingu, na ktorých v kategórii Junior (16 - 17 - roční s váhou nad 80 kg) reprezentoval Slovensko aj žiak III.A študijného odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby Súkromnej strednej odbornej školy služieb Tomáš Marko. 

    V širokej konkurencii obsadil Tomáš vo svojej kategórii krásne 2.miesto, k čomu mu srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov v športovej i študijnej oblasti!

  • STUŽKOVÁ IV.A TRIEDY

    Streda 22.11.2023 bola pre mnohých len obyčajným dňom. No pre nás, pre štvrtákov zo Súkromnej strednej odbornej školy služieb v Bardejove, bola táto streda výnimočná. Bola to streda, na ktorú sme sa už dlhší čas tešili a pripravovali. Blížila sa naša stužková slávnosť.

    O piatej popoludní sme sa vyzbrojení slávnostným oblečením a dobrou náladou zišli v kaviarni Tvoj deň v Bardejove. Našu stužkovú slávnosť sme zahájili príhovormi, nasledovalo „šerpovanie“ triednej učiteľky Ing. Markovej, dlhoočakávané „stužkovanie“ nás žiakov a, samozrejme, fotenie. Po oficialitách nasledovala chutná slávnostná večera, káva, koláčik, sladké pohostenie a nekonečná diskusia plná smiechu z príbehov prežitých počas našich stredoškolských čias. A veru ich nebolo málo. Až kým sme sa nenazdali, že je už koniec krásneho spoločného večera a treba sa pobrať domov.

    Naša stužková slávnosť veru dopadla nad očakávania mnohých z nás, niektorí si možno v istých momentoch priali vedieť zastaviť čas, ale ... Ďakujeme všetkým za pomoc pri organizácii tohto pre nás slávnostného večera, ale veľká vďaka patrí našej triednej učiteľke, no hlavne aj našim rodičom za všetko, čo pre nás neustále robia. Ďakujeme.

     

    študenti IV.A triedy

  • Olympiáda v nemeckom jazyku

    29.11.2023 sa na učebni 17 konalo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku, ktorého sa zúčastnili žiaci I.A študijných odborov grafik tlačových médií, operátor drevárskej a nábytkárskej výroby a kozmetik Viktória Martičková, Alex Feckanin, Marek Krišš, Matej Pinzík a Gabriel Vataščák, II. A študijných odborov kozmetik a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby Marianna Lešičková, Lukáš Homiak, Tobias Jurč a Martin Šoltis a žiačka I.C učebného odboru kaderník Dominika Červená.

    Žiaci preukázali svoje  znalosti z nemeckého jazyka, pričom najväčšie vedomosti ukázali:

    1. Marianna Lešičková

    2. Lukáš Homiak

    3. Viktória Martičková

    Blahoželáme!

  • Poďakovanie zákazníčky

    Chcem poďakovať šikovným kaderníčkam z III.B triedy Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove - Tamare Rozkošovej a Kvetoslave Kukľovej - ktoré mi za pomoci p. majsterky Šáryovej vytvorili nádherný účes na stužkovú slávnosť.

  • Vianočné inšpirácie

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb Bardejov
    Hviezdoslavova 11, 085 01 Bardejov
  • +421 54 474 83 16
Počet návštev: 4160956
Piatok 10. 5. 2024